Burträsk – Klutmark IF 3-1
Mål: B:
Elin Backman(38), (44), Lisa Stenlund (87), K: Therese Öhman (77)
Matchen:
Gräspremiär i Åbyn med strålande sol och 17 grader på termometern – mycket bättre förutsättningar blir det inte för underhållande fotboll. Tyvärr motsvarade inte förväntningarna. Spelet i den första halvleken var slarvigt från båda lagen. Bara Elin Backman höll sig framme – och hon gjorde det dessutom två gånger då hon nickade in både 1-0 och 2-0. Båda målen efter svagt markeringsspel från Klutmarks sida.

Väl i slutet av den andra halvleken hade Klutmark en bra period. Spelet började fungera bättre och löpningarna från Therese Öhman betalade av sig då hon reducerade i den 77:e minuten. Johanna Öhman och Magdalena Norberg får dagens beröm då de avstyrde det mesta i anfallsväg från hemmalaget. Lisa Stenlund avgjorde i den 87e minuten efter en tilltrasslag situation där bollen knappt var över mållinjen. Rättvis seger – trots allt.

Morön BK – Kågedalens AIF 3-0
Mål:
Ida Söderström (26), Sandra Fält, (40), Jenny Marklund (85)
Matchen:
Kaif startade starkt och hade även några halvchanser i inledningen. Men det höll inte speciellt länge. Redan efter 40 minuter hade Morön en tvåmålsledning och hade då i praktiken redan avgjort matchen. Hemmalaget dominerade matchen efter det och kunde mycket väl ha vunnit med större sifror.

Jenny Marklund fick sätta spiken i kistan efter sitt mål i den 85:e minuten. Marklund var förövrigt bäst på planen tillsammans med hemmalaget mittback Sofia Larsson.

Myckle IK-Clemensnäs IF 2-2 (0-2)
Målen, M: Maja Ljungholm, självmål. C: Caroline Kauppi, Sofia Lindström.
Matchen:
Clemensnäs dominerade fullständigt i matchinledningen och ledde med 2-0 redan efter 12 minuter. Men sedan hände något.
– Vi tappade helt fokus på allting. Vi pratade om det i paus men det fortsatte bara i andra halvlek, säger Clemensnäs tränare Jörgen Holmqvist.
Myckle reducerade till 1-2 genom Maja Ljungholm och sedan gjorde Clemensnäs självmål på en hörna till 2-2. Därefter var det inte så mycket lägen till seger åt något håll.
– Vi spottade upp oss rejält i andra, säger Myckles Tomas Rönnbäck.
Emmy Gren får extra plus i hemmalaget, hon hann med att spela både vänstermittfältare, vänsterback och mittback innan matchen var över och skötte samtliga uppgifter med den äran.
För Myckle var detta första poängen för säsongen, för Clemensnäs första poängtappet, de är dock fortfarande obesegrade.