Gatufoto på Nordiska

Fick nyss pressmeddelande om kommande fotoutställning på Nordiska Museet i Stockholm. Själv så kommer jag tillbringa hela härliga sommaren i redaktionshuset, men eftersom det säkert finns några andra som tänkt semestra lite i sommar så tänkte jag tipsa om det ändå.

nma.0058982_foto_tore_johnson_c_nordiska_museet_0_0

 

 

 

 

 

 

Foto: Tore Johnson

Den kommande utställningen av svenske Tore Johnson (1928 – 1980) består av bilder från hans vistelse i Paris på slutet av 40-talet. Jag läser på Nordiska museets hemsida att han reste till Paris för att försörja sig som frilansfotograf. Han kände starkt för människorna i samhällets utkanter och inspirerades av Photographie humaniste, en gatufotografi som ville skildra vardagsliv med en kombination av realism och poesi.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>