Både Ersboda och UFC förlorade

Janne Westerlund och hans Umeå FC fick en minst sagt tung start i bortamötet med Vasalund. Tim Markström blev frilägesutvisad, igen, och Johan Olofsson fick hoppa in ouppvärmd, igen. Vasalund satte straffen på Markströms utvisning och första skottet på Olofsson gick i mål efter en hörna. Då hade det gått femton minuter av matchen.

Det blev tillslut 4-1 då Danny Persson reducerade i slutminuterna.

- Ingen insats vi är stolta över, sa Westerlund efter matchen.

På Gammliavallen mötte Ersboda seriejumbon Syrianska Botkyrka. Vad som på förhand skulle vara en enkel seger blev en 5-2 förlust för Ersboda. Christoffer Johansson reducerade till 2-1 just innan halvtidsvilan. Adam Chennoufi reducerade till 2-5 på stopptid, ett snyggt mål där Ädam (uttalas så) lurade upp försvararna på läktaren och lobbade bollen i bortre. Ett ljus i mörkret för tränare Örjan Andersson som inte hade mycket att glädjas åt.

- En missräkning, sade han om matchen.

I damtvåan vann Umedalen över Assi med 5-0 och en nöjd Umedalentränare i Joakim Lilja plussade för tvåmålsskytten Nina Gruffman  samt Pia-Maria Lundberg.

I samma serie förlorade Sandåkern över Notviken med 7-0. Ett spelmässigt bottennapp för nästjumbon.

Nu följer vi Spanien-Italien med stort intresse. Viva España!

1 kommentarer

  1. Har inte vi alla gett upp hoppet om att UFC någonsin ska nå allsvenskan igen och är inte så förvånande över dessa förluster? Vart tog lagets själ vägen efter den där ödesdigra novemberkvällen 1996?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>