Holmsund, Mariehem och Nolia

I dag meddelade alltså IFK Holmsund att de lägger ner sin A-lagsverksamhet 2009. I dagsläget har 23 av 25 spelare från 2008 års trupp gjort klart med andra klubbar och den spelarflykten blev givetvis för svår att stå emot.

Det är såklart ruskigt trist att Holmsund lägger ner, en anrik klubb som spelade allsvenskt 1967 och i division I i slutet av 80-talet. Men det är som det är och att sakna en egen ungdomsverksamhet (Holmsund samarbetar med Sandvik på ungdomsnivå) gör det givetvis svårare för en klubb att verka högt upp i systemet. Förhoppningsvis kan IFK Holmsund starta om på ny kula lägre ner om något år, så var ju fallet när de gick i konkurs 1990.

ooo

Vilka får då IFK Holmsunds division III-plats? Första frågan lär gå till Graninge FF. Eftersom Holmsund drog sig ur efter repskapet tillsätts platsen regionalt. Och av division IV-tvåorna i Medelpad, Ångermanland, Västerbotten och Jämtland/Härjedalen har Graninge flest poäng, 45 stycken. (Jämtland/Härjedalens tvåa, Alsen, har redan gått upp då segrarna Östersunds FK U19 inte får gå upp till trean).

ooo

Mariehem SK har klart med en tränarduo nu. Jonas Wikström fortsätter ju såklart, till sin hjälp får han i år Samuel Carlsson som återvänder till klubben efter att i tre år ha verkat som ungdoms- och Tipselittränare i Jönköping Södra. L-G Skoog är fystränare och Jari Kinnunen blir målvaktstränare.

ooo

Konstgräsmattan i Noliahallen (Dragon) byts ut igen. Konstgräsbytet inleds i dag och är förhoppningsvis klart i slutet av veckan, eller början av nästa.

ooo

På tal om konstgräs. Gammliavallens konstgräs ska ju bytas ut i sommar. Enligt fritidschefen Hans-Erik Bergström ska arbetet påbörjas kring midsommar och man hoppas vara klara kring 25 september.

ooo

Det var allt för nu.

4 kommentarer

  1. Synd att det inte gick att klara av bytet av matta före jul.
    Nu är ju alla lag igång med obligatoriska träningar och då är det tråkigt att man under en hel vecka inte kan träna fotboll.
    Hur denna planering skötts vet jag ej, men olyckligt blev det.

  2. Jag tycker att det inte vore mer än rätt att Teg isf plockar den plats som Holmsund släpper. Varför ska ettan i en serie gå till ”fel” serie ovanför och tvåan till ”rätt”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>