Medle fick äntligen jubla

Medle SK – Drängsmark/Ostvik 3-2 (2-1)
Mål: Medle:
Björn Vikström 2, Lars Lindqvist, Drängsmark: Alexander Pettersson, Jonas Lindgren.
Matchen:
Efter en tung säsongsinledning fick Medle äntligen anledning att jubla under lördagen. En tuff och jämn match fick sitt slut då Björn Wikström gjorde sitt andra mål för matchen i den 88:e minuten. Vild glädje utbröt i hemmalaget. Gästerna var inte lika muntra då laget just fått Erik Lindgren utvisad, bara två minuter innan avgörandet.

Hemmalagets tränare John Lindblad uttryckte sin stolhet över sitt lag då Drängsmark blev rånade på i alla fall en poäng. Gästerna förde spelet i stora delar av matchen och skapade en hel del chanser, men hemmalaget försvarade sig väl och var mer desperata över poängen – därför vann man också.


Mjövallen BK – Betsele IF 3-2 (1-0)
Mål: Mjövallen:
Jim Wikberg, Andreas Jonsson, Tobias Björklund, Betsele: Thomas Strömgren, Simon Gustafsson.
Matchen:
Med bara fyra skott på mål lyckades Mjövallen med en enastående bedrift på lördagen. Hemma i Mjödvattnet slog man seriefavoriterna Betsele – trots att man spelade 70 minuter med en man mindre efter Andreas Stadigs utvisning. Dåligt försvarsspel från gästerna gjorde att det var fritt fram för hemmalaget att ta ledningen i första halvlek.

Efter paus började Betsele spela bättre, men kom aldrig närmare än 3-2. Hemmalaget kontrade på ett naivt spelande Betsele som släppte allt ansvar och sinne för försvarsspel. Tränaren Thomas Strömgren var otroligt besviken, men utlovade att de andra lag i serien skulle få betala för sitt eget lags missöde och revanschlust.

Vilhelmina IK – Bureå IF 2-0 (1-0)
Mål:
Al Said Abdulghani, Jonas Gallin.
Matchen:
Bureå började bra först 20 minuterna och hade några bra chanser att ta ledningen, men gästerna kom av sig och hemmalaget kunde ta ledning i slutet på första halvlek. Efter det ökade hemmalaget trycket mot Helmer Renström i Bureåmålet, men han försvarade sitt mål väl.

Hemmalaget gör sin klart bästa match för säsongen och inkasserade även sin första seger. Ulf Rönnberg fick hålla nollan för första gången den här säsongen och Vilhelminatränaren Ante Fahlén var stolt över sina mannar – framför allt sin målvakt.

Malå IF – Robertsfors FF 8-0 (2-0)
Mål:
Ola Vänstedt 2, Oskar Renström, Magnus Vikberg, Per Vänstedt, Joakim Johansson, Mattias Jonsson, Tobias Vikberg
Matchen:
Malå kom till spel – det gjorde inte Robertsfors för att summera det hela enkelt. Efter att ha skådat 90 minuter av fin fotboll från hemmalaget kunde Malåmålvakten Patrik Stenlund jogga till sina medspelare och tacka för matchen – det var egentligen det jobbigaste han fick göra under matchen. Robertsfors var otroligt tama framåt, medan gästerna rullade ut fullständigt.

Hela Malås register lämnades på planen och siffrorna kunde mycket väl ha blivit större. Henrik Johansson var den som glänste mest från sin vänsterbacksplats, men alla I hemmalaget ska ha en stor elogé för denna utskåpning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>