Mittfältet har vänt Drängsmarks trend

Bureå IF – Betsele IF 2-2 (2-1)
Mål: Bureå:
Fredrik Asplund, Razmus Lindgren, Betsele: Tomas Strömgren, Joakim Rönnholm.
Matchen:
Betsele har gjort det till en vana att släppa in första målet i matcherna och det var nästan så att man blev chockade då spelande tränaren Tomas Strömgren gjorde 1-0 i matchinledningen. Än mer ologiskt var det med tanke på att Bureå startat matchen klart bättre och dominerade framför allt mittfältet i början. Laget hade över tio avslut mot mål, men hade stora problem att ta till vara på dem. Trots det så gick laget till pausvila med 2-1-ledning efter att Fredrik Asplund och Razmus Lindgren kommit igenom.

I den andra halvleken tog Betsele över matchen fullständigt och det blev händelsefattigt åt båda håll. Bra rullande av bollen ledde fram till att Joakim Rönnholm kunde kvittera med bara två minuter kvar att spela efter att Bureå reducerats till tio man. Hemmalagets Peter Ericksson får dagens applåd.


Lycksele IF – Robertsfors BK 1-1 (0-0)
Mål: Lycksele:
Pontus Lundgren, Robertsfors: Andreas Sundström
Matchen:
Årets plattmatch från hemmalaget sa Lyckseletränaren Benny Karlsson och inte tror jag det är många som säger emot. Bollinnehavet och spelet förde Lycksele, men några mål verkade man inte vilja göra. De avgörande momenten gav mer nervositet än vinnarskalle och första halvlek avslutades som mållös.

I den andra kom däremot två mål, men matchen kunde lika gärna fått sluta 0-0 som väckarklocka för båda lagen. Robertsfors la sig på försvarssida och ville knappt anfalla då man fick bollen, eller om det var så att man inte orkade. Filos Irakos var matchens bästa spelare, i alla fall sett till första halvlek, och inte blir det mindre imponerade då han bara är 16 år gammal. Robertsfors hade så gott som ett avslut och gjorde ett mål.

Medle SK – Bastuträsk SK 3-2(2-0)
Mål: Medle:
Fredrik Forsmark, Björn Vikström, Lars Lindqvist, Bastuträsk: Simon Eriksson, Alexander Signarsson
Matchen:
När Medle gick till pausvila med tvåmålsledning, ett flertal missade målchanser och momentum i matchen – ja då trodde nog de flesta att matchen var vunnen – speciellt med tanke på Bastuträsks stora problem med målskyttet.

Men efter att Simon Eriksson gjort mål på straff blev det nervöst i hemmalaget. Men närmare än så kom inte ett gedigert kämpande Bastuträsk, som verkligen inte har marginalerna på sin sida. Ytterligare en uddamålsförlust tog tungt på laget. En uddamålsförlust som fullbordades då Alexander Signarsson tröstmålat i slutminuten. Bäst i hemmalaget var Mikael Bergren som visade hur bra han kan vara.


Mjövallen BK – Sunnanå SK 2-2 (1-1)
Mål: MBK:
Fredrik Larsson, Jens Wijkman, SSK: Rashed Mohammad Anwar, Viktor Ledin.
Matchen:
Ett Sunnanå utan förstärkningar från Skellefteå FF fick kämpa mer än väntat för att få med sig poäng från resan till Vallen. Efter att ”Snullan” inlett målskyttet kunde gästerna kvittera och gå till pausvila med delad pott efter att Rashed Mohammad Anwar kvitterat.

I den andra halvleken tog återigen hemmalaget ledningen då Jens Wijkman kom rätt. Men i slutminuterna kunde Viktor Ledin säkra en poäng till gästerna. Något som fick bli en klen tröst för Göran Hallbergs Sunnanå. Rashed Mohammad Anwar är den enda som kunde gå från matchen rakryggad.


Rönnskär Railcare IF – Malå IF 1-5 (0-3)
Mål: Rönnskär:
Joar Hardesson, Malå: Magnus Vikberg 3, Pär-Henrik Sjöström 2
Matchen:
Malå försvarade sin serieledning då man gjorde fem mål på ett Rönnskär utan anfallsduon Mikael Vidmark och Mathias Lundberg. Hemmalaget placerade sig på försvarssida, men det hjälpte inte mycket då Malå med kreativa lösningar lirkade sig igenom försvaret och var dessutom giftiga på fasta situationer.

Planens gigant blev försvararen Magnus Vikberg som inte bara styrde upp defensiven bakåt – han gjorde dessutom tre mål framåt. Björn Fredriksson gjorde även han en stabil insats, men i hemmalaget kan man önska mer från samtliga.

Vilhelmina SK – Drängsmark/Ostvik 1-5 (1-2)
Mål: VIK:
Magnus Erlingsson, Drängsmark: Erik Lindgren 2, Alexander Pettersson, Erik Andersson, Robin Nyström.
Matchen:
Magnus Erlingsson chockade alla 21 övriga spelare, domare, publik och hela faderullan då han redan efter en spelad minut gav ledningen till hemmalaget. Drängsmark fortsatte att sova de kommande 15 minuterna, men sen vaknade man till ordentligt. Mittfältet vanns klart då Robin Nyström dominerade luftrummen, samtidigt som Alexander Pettersson, Erik Andersson och Erik Lindgren ägde gräsytorna.

Hemmalaget hade väldigt lite att sätta emot, och inte hjälpte det att laget hade väldiga problem med markeringsspelet. En klar seger för Drängsmark som verkar ha vaknat efter en tung tid med förlust mot bland annat Medle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>