Draggen dansar vidare mot semi

Dragonskolan mötte igår Solna gymnasiet i kvartsfinal i skol-sm. Hur slutade matchen? jo, draggens killar skrällde får man väl säga och vann med 2-0 och är nu klara för semifinal.

***

Lite om matchen: Dragonskolan fick bästa möjliga start då man kunde ta ledningen  ca. 10 minuter in i matchen genom att Rebin Hazar kunde slå in 1-0 efter ett inspel från höger. Efter ledningsmålet så tog Solna över matchen totalt och pressade ”draggen” riktigt hårt men kom aldrig till de riktigt farliga målchanserna. Och draggen kunde gå till pausvilan med en 1-o ledning.

Andra halvleken startade precis som den första slutade, genom en kraftig press från Solna. Och mitt i den tuffa pressen så drog en mittback i Solna på sig ett rött kort som var helt korrekt, Simon Söderlind sprang förbi motståndaren och vart sedan nersliten precis utanför straffområdet. Det var heller inga protester mot det rödkortet. 10 minuter drabbas bortalaget återigen av ett rött kort som i mina ögon var ett relativt billigt då en back råkade stoppa bollen med handen, att det ska vara gult kort och frispark är det inget snack om men jag tycker att ge han ett rött var lite hårt dömt då handsen knappast var avsiktlig. Dragonskolan såg ut att gå mot en 1-0 seger, men några minuter före slutet åker även Pontus Åberg i hemmalaget på ett rött kort och bortalaget fick plötsligt luft under vingarna och satsade allt framåt. Istället för en kvittering kom 2-0 genom Simon Söderlind som var hur kylig som helst och rundade målvaken han blev framspelad av Khalil Mustafa och det målet satte också punkt för matchen.

***

Dragonskolan vann matchen med 2-0 trots ett stort spelövertag för gästande Solna. Men trots spelövertaget så skapade bortlaget aldrig dom riktigt heta chanserna, eller jo, dom hade en riktigt bra chans men då gjorde målvakten Markus Pettersson en fantomräddning. Annars så är jag riktigt imponerad av att dragon lyckades slå ut Solna som enligt uppgifter till Fotbollsbloggen hade hela 6 st spelare som spelade i Väsby.

Bäst i draggen var mittbacksparet Glas och Ljung. samt forwarden och målskytten Simon Söderlind som såg riktigt pigg ut.

***
Fick med mig några citat efter matchen,

*Riktigt skön seger, det var ju nästan 90-10 i bolinnehav till dom – Mattias Wilhelmsson.

* Jag var så jäkla trött sista löpningen – Khalil Mustafa om framspelningen till målet.

*Vi var bra och följsamma i försvaret och det räckte till semi – Albin Glas

* Bra då ringer du mig vid 5-6 tiden ,då har jag tid för intervjuer, haha- Viktor Folkesson.

* Va, har du en blogg? – Khalil Mustafa igen efter att Jerry Eriksson förklarat att han skulle läsa om matchen på Fotbollsbloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *