Hörnan

 
Umeå IK, kan tvingas panikvärva för att man har så många skador i truppen. Lagkaptenen Emma Berglund skadade sig på senaste landslagssamlingen och med sig på skadelistan har hon också målvakten Caroline Jönsson, Alexandra Nilsson, Maria Nordbrandt.
– Vi har fler spelare framåt än bakåt, säger Blomqvist som väljer att bolla frågan vidare till sportchefen Niklas Westman:
– Det kan hända att vi måste hitta någon spelare där i backlinjen. Det finns namn som vi kan kolla på och det kan bli klart snabbt och det kan dröja till nästa vecka, säger Westman.

***

Umeå FC:s Timothy McNeil spelade förra säsongen med Skellefteå FF. Nu är det klart att McNeil även denna säsong spelar med FF åtminstone hela vårsäsongen.
– Inget är påskrivet men vi är överens. Det blir våren till att börja med, sedan får vi se vad som händer, säger McNeil,

Mer UFC, I veckan har holländaren Hicham Faik varit och provtränat, men enligt källor kommer Faik troligtvis inte får kontrakt med Umeå FC. Nytt spår kan vara Niklas Maripuu som tillhör AIK men ska lånas ut.

**
Umeå Södra har gjort klart med forwarden Jessica Rostedt, som spelat både U19 och U20 VM med USA.
– Det här är någonting som vi absolut sökt efter. Det är en offensiv och målfarlig forward med mycket bra speluppfattning. Hon blev utsedd till VM:s bästa spelare 2006, säger Södras sportchef Tom Bergström.

Mer Umeå Södra, Patricia Hägglund tar ett sabbatsår från fotbollen och prioriterar nu studier istället efter att hon i höstas drabbades av en stroke i ögat.
– Jag är tacksam för att det inte blev värre än vad det blev. En dag vill man bilda familj och då vill man kunna se sina barn, säger hon

***

Joakim Kvist är en av spelarna som ska bli utlånade från Umeå FC, det verkar nu inte bli något provspel hos Syrianska Keburan men istället så ryktas Tegs SK ligga nära till hands. Även seriekonkurenten Anundsjö har visat intresse för Kvist.

**

Spöland/Vännäs IF tar tillbaka Andreas Johansson som också blir utlånad från Umeå FC.
- Andreas är en duktig spelare och borde klara sig riktigt bra i division III, han hade ju en skadedrabbad säsong ifjol och spelade inte så mycket med Robertsfors som han då var utlånad till, säger Spöland/Vännäs tränare Torgny ”Togga” Gustafsson.
S/V har även gjort klart med mittbacken Hussein Thamir. 

**

Klutmark IF lägger ner fotbollen.
- Det handlar om att vi inte har tillräckligt med spelare. Vi har många i Umeå som sagt att de ska spela i sommar, men man vet hur det brukar se ut på hösten. Då fjunas det av och vi hade ett möte där vi bestämde att det var över, säger fotbollens starke man, Herberth Lundqvist till Norran.se

***

Madde Edlund  är uttagen till landslaget i då man möter Kanada i Malmö den 31 mars. Även ex-UIK:aren, bloggerskan och rysslandsproffset Sofia Jakobsson finns med i truppen. Hade inte Emma Berglund varit skadad hade hon givetvis varit uttagen.

 

6 kommentarer

 1. Ett litet tips är ju att det folk vill läsa om på den här bloggen är ju om dom lite mindre lagen från div 2-6 om Umeå fc Umeå södra och uik står det ju redan om i tidningarna varje dag så när du skriver om dom så är det saker folk redan vet.

 2. Fotbollsbloggens fokus bör ligga på div 2-6 helt klart. Var väl det som var tanken från början när Ruuth höll på? Den bloggen var ruskigt bra!

 3. Här kommer lite information om läget i Umeå fotbollen. IFK Holmsund har värvat en hel del nytt, dock inte bara positivt då vissa ryktas lämna på grund av sitt ogillande av personer som värvats.

  Ersmarks ik har tappat varenda spelare i sin annars fruktade startelva och endast fyllt på med nu nedlagda ersmarks bk spelare. Gör dom inte något spektakulärt innan serien börjar blir dom nog nya Robertsfors bk och alla vet väl hur många poäng dom tog

  Höjdens bk vars webmaster jag tycker skriver dom bästa referaten Västerbotten ser ut att få 10 nya bollar om ekonomin tillåter. Deras ständiga jakt på pengar och i viss mån brist på spelare gör att dom ofta agerar väldigt ojämt under säsongen men jag ser en del nyförvärv och hoppas dom stannar hela året

  Fc Marys home. Umeås div 4 real har inlett utomhus säsongen med 2 raka förluster nu senast 0-1 mot MFF 2 . Har det blivit grus i maskineriet eller är det för många forna stjärnor på samma plats?

 4. Täfteå väldigt ungt lovande lag som saknar lite tyngd för att kunna vara riktigt på topp redan i år deras one touch spel fungerar bevisligen bra inne men hur går det på större ytor.

  Sörfors jagar ständigt nya spelare och truppen känns lika tunn som vanligt. Vill ni Lira där ta kontakt med Håkan kemi eller Bosse.

  Stöcke samma gäng ungefär som våren 1996 ingen förändring på något förutom några plus kilon på varje spelare men härligt med kompisgäng som håller ihop . Fler inlägg kommer framöver

 5. Modernsoccer verkar ha lite humor och skriva lite mer om fotboll man vill läsa om så nästan så du borde ta över bloggen istället! Ser fram emot nästa inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>