1-0 till Sverigedemokraterna mot Ung Vänster

Först: Vi i Arbetarpartiet förstår att ”Umeås Kultur mot Rasism” som organiserade en värdig manifestation i Rådhusparken inte vill sammanblandas med det som hände nere vid, och inne i, Väven.

Sedan: Jag gissar att brandlarmet startades av en enskild individ som jobbar på Väven. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Jag gissar att det var en ”enskild individ”. Jag vet inte utan jag gissar. När detta är sagt vill jag absolut inte peka ut personalen på Väven som skyldiga. Personalen är bra. Men även bland de bästa kan det finnas någon som gör ett misstag någon gång. Som i torsdags kväll. Det var nämligen ett verkligt misstag att stoppa SD-mötet via brandlarmet. Handlingen speglar en total brist på ett politiskt alternativ till SD:s budskap. Handlingen visar desto mer av vanmakt.

För SD, däremot, var kvällen lyckad. Jimmie Åkessons anhängare stärktes i sin uppfattning att SD är Sveriges mest nödvändiga parti. Tyvärr. SD:s medlemsvärvare hade en bråd kväll. De fick minst 50 nya medlemmar, i Umeå, på en enda kväll. Mycket tack vare brandlarmet.

Arbetarpartiet skiljer sig från exempelvis Ung Vänster. En skillnad mellan oss och Ung Vänster är att vi tror att SD-ordföranden klarar sitt sexliv själv. Han behöver ingen som ”fuckar” honom. Tre gånger. Det finns också andra och mer politiska skillnader mellan Arbetarpartiet och Ung Vänster. Vi anser att det krävs ett alternativt politiskt budskap till det som SD för fram. Åtminstone om man ska nå alla de arbetarväljare, och andra väljare, som uppger att de kommer att rösta på SD i nästa val. De är just nu över en miljon! Arbetarpartiet är inte av den uppfattningen att hela denna miljon knegare och pensionärer (f.d knegare) är vare sig rasister eller nazister. Vi anser, tvärt om, att det finns få rasister bland SD:s en miljon väljare. Vi anser att det finns ännu färre nazister. Vi vet att de absolut flesta som idag tänker rösta på SD är vanliga knegare på industrier och byggen, på äldreboenden och bakom ratten på lastbilar. Den som vill besegra SD måste vinna dessa knegare – bort från SD med hjälp av ett alternativt politiskt budskap än Åkessons.

Det som Ung Vänster, och den som tryckte på brandlarmet under SD-mötet, gjorde var att mycket tydligt visa på två saker. Dels på en total brist vad gäller politiskt alternativ till det som SD för fram. Dels sin totala vanmakt över att SD är bättre på att kommunicera med arbetarklassen än exempelvis Ung Vänster.

1-0 till Sverigedemokraterna mot Vänsterpartiets ungdomsförbund.

2 kommentarer

 1. Jan! Förträfflig analys av SD:s evenemang med partiledaren och extremisters agerande under och efter mötet! Tyvärr behandlas SD så ogynnsamt av media av någon märklig anledning. När Löfven och Holmlund uttalar sig om ”zigenare” är det knappast någon som ens höjer på ögonbrynen! Visst ska media granska och grilla makthavarna!

 2. Det som gör att folk röstar på SD är knappast att SD är så förträffliga utan att alla andra partier i åratal försökt tysta ned de problem som tillkommit med massinvandringen .

  Folk som bor i exempelvis Rinkeby blir inte imponerade av att politiker och mediaproffs hävdar att ” Sverige har aldrig varit så säkert som nu ” medan bilar brinner och polisen överfalls med stenar och molotovcocktails .

  De anhöriga till de oskyldiga som hamnat i korselden i Malmö bryr sig inte om att Bildt protesterar mot Fox News bild av Sverige , deras nära och kära är fortfarande döda och kommer så att förbli .

  Det här är något som bara SD har vågat ta upp och därmed fått röster .
  Hade alla andra partier skött sitt jobb och haft koll på verkligheten så hade SD varit lika små som L eller Kd och dött ut i tysthet nästa val , saknade av få och älskade av ingen .

  I dagsläget är det så illa att idioter av olika hudfärger kommer genom sitt kriminella beteende att ge SD åtminstone 30% i nästa val .
  Ska man gå efter företaget där jag arbetar är jag den ende som röstar V nästa val , alla andra kommer att rösta SD eftersom de anser att det bara är de som kan göra något åt problemen i detta land .

  Tragiskt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>