Lördag och klasskamp.

Lördag och klasskamp.

Redan lördag, hur kunde det gå så fort?

Den här veckan har innehållit 2 vändor till norr och massor av skratt och allmänt välbefinnande, nästan så att det är lite läskigt. Men ändå riktigt skönt.

Veckan som kommer innehåller nästan enbart politik och barnen, något skift ska jag även göra på Vännäs-bangård.

Mest av allt längtar jag till första maj, arbetarnas finaste högtidsdag – en dag som även är full av gemenskap och kamp. Jag har nästan skrivit klart mitt tal, att tala inför folk är roligt, jag är mest nervös att tala inför mina barn.

Alicia och Jennie följer även i år med i första maj tåget. Det är en viktig del i uppfostran, självklart kommer Alicia och Jennie att forma sina egna politiska övertygelser, men längs vägen så är det viktigt att lära och att få vara med.

Arbetarklassen har en välfylld historia, en historia som många föräldrar är allt för dåliga att berätta för sina barn, trots att de själva är en del av arbetarklassen.

Att inte berätta om arbetarklassens kamp och om klasskamp för sina barn är näst intill jämförbart med klassförräderi. Det är en viktig historia att berätta om.

2 kommentarer

 1. Tror du att du att dina döttrar kan forma sin alldeles egna politiska uppfattning om de skall följa dig på dina politiska möten? Förhoppningsvis ser dina döttrar upp till sin far och kommer därför med stor sannolikhet att göra precis som du gör. Själv har jag väldigt sparsam med min politiska ”färg” inför mina barn. Just detta som vi som röstar borgerligt tror, att att varje individ kan och ska ta ett eget beslut i olika frågor till exempel vad man skall rösta på, till skillnad mot ni i vänstern som vill att barnen tidigt skall rättas in i ledet och formas efter en speciell ideologi och följa partipiskan. Detta är nog den största skillnaden mellan de borgliga och er i vänstern. Vad tycker du förresten om vänsterns aktiviteter nere i Skåne under 1:a maj? ( Att barnen skulle slå sönder pinatas med bilder på borgerliga politiker)

  • Partipiska?
   Där är vi inte överens, jag kommer aldrig att piska mina barn, varken privat eller med någon partipiska. Däremot så är jag noga med att visa vem pappa är, vad pappa står för och varför jag står för det, i den grad man kan göra det för två snart 4-åringar.

   Att barnen går med på 1:a maj ser jag som en fin tradition och tillfälle att få uppleva och lära sig om arbetarkamp/klass, solidaritet och gemenskap.

   Jag har dålig koll på vad som hände nere i Skåne. Men vad jag vet om pinatas så är det inte våld i det. Betydelsen är väl av helt annat slag? Jag tycker varken bu eller bä om det då jag inte vet varför och hur de gjorde, det får stå för V i Skåne.

   Sen vet jag av erfarenhet att även den borgerliga sidan och överklassen mkt tidigt rättar in sina egna i ledet också.

   Tack för kommentaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *