Nu ska jag komma igång.

Nu ska jag komma igång.

Jag har lidit utav skrivkramp ett tag, varken blogg, texter, debattartiklar och dyl har kommit i den takt som det brukar. Men det har varit en kramp utav godo och lycka.

Nu börjar jag komma ikapp med det mesta.

Idag är jag dock hemma med sjuka barn. Jag tänkte skriva några ord om just det.

Som ensamstående förälder med tillsvidareanställning, skiftarbete, politiska och fackliga förtroendeuppdrag och med litet kontaktnätverk i ett litet samhälle så blir det ibland en del problem. Här spelar även en barnomsorg med begränsade tider roll.

Jag har en oerhört förstående arbetsgivare som har ställt upp för mig helt otroligt. Därför blir det extra jobbigt med hastigt ändrade förhållanden, så som sjukdomar, behov att vabba osv.

Mina barn har en underbar dagmamma som tillhör ett jätte bra arbetslag. Där är det heller aldrig några problem, det är bara tidsramarna som sätter förutsättningarna.

Politiskt kan det ibland bli svårt. Sammanträden som utannonseras i tid är det aldrig några problem att få ledigt med löneavdrag för. Värre är det med hastigt uppkomna sammanträden, då kan det vara svårt som fritidspolitiker att få ihop det övriga pusslet med arbete, ledighet, barnomsorg osv.

Men det är väl så här livet är, mer eller mindre. Ett evigt klipp och klistra och med en känsla av att aldrig bli riktigt hel och nöjd.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *