Frej – Umeå FC

Hej igen!

Premiärseger mot Frej i sexig sol får ju vilken fotbollshatare som helst att vilja snöra på sig dojorna och lattja lite med trasan.

Vi tar det från början.

UFC ställde följande lag på benen (4-4-1-1):

Sudar
Isaksson, Marko, Adam, Dillan
Lidberg, Wennebro, Christensen, Allison
Winka wonka,
Sillah

Frej ställde upp med en elva helt utan spelare med Frej som tilltalsnamn, en enorm besvikelse.

Inte helt oväntat var Frej det spelförande laget. tekniska killar med coola frisyrer rullade bollen fint via mittfältarna och ut på kanterna. Redan i andra minuten tröttnade Marko på att bara få titta på, så han älgade ut på kanten och försökte spraka ihjäl bollen.

I den åttonde minuten fick så UFC tag på bollen och gick till anfall för första gången i matchen. Laget startade en spelvändning via vänsterkanten där Sillah spelade Allison som i sin tur hivade in ett inlägg. Bollen gick in via Linus Christensens tå. IK Frej – Umeå FC 0-1.

Matchbilden förändrades inte efter målet. Frej fortsatte att dominera bollinnehavet. Umeå FC brydde sig mer om att ligga rätt i positionerna än att försöka vinna bollen fort, vilket faktiskt funkade riktigt bra. Backlinjen vågade trycka upp och neutraliserade därmed IK Frejs bjässe på topp, Dragomir Draganov.

Ungefär en halvtimme in i matchen bestämde sig Umeå FC för att anfalla igen. Sillah får bollen vid halvplan. På Zidane-manér helikopterfintar han sig förbi sin mittback innan han frispelar Allison som sprungit sig fri på högerkanten. Allison gör inget misstag och rullar enkelt in bollen till höger om målvakten. IK Frej – Umeå FC 0-2.

Sista kvarten av första halvlek är sedan helt och hållet Frejs. Även om laget fortsatt håller mycket boll och kommer till en del skott känns det aldrig riktigt farligt. De flesta skotten kommer utifrån, och i luften har Marko och Adam stenkoll på Draganov. Det känns stabilt.

Andra halvlek. Danny Persson byts in, Wennebro ut. Winka ner på mittfältet.

Frej är bättre i andra halvlek. Laget testar både backlinjen och målvakten ett flertal gånger och har bland annat en boll i virket ungefär fem minuter in i halvleken. Kanterna trycks ner vilket gör att Danny och Sillah blir lämnade åt sitt öde på topp. Umeå FC slår bara ifrån sig, och Danny gör det han är bäst på – brunkar och stånkar fast bollen för att ge lite andrum.

I andra halvlek har Umeå FC inte mindre än tre rensningar som träffar klubbstugan och två som letade sig ut i skogen.

Med tjugo minuter kvar får Sillah lämna planen till förmån för Simon Mårtensson. Jag vill här och nu passa på att gratulera Simpan till coolast look i laget. En vildvuxen frilla kompletteras med ett Pirlomässigt skägg. Han såg riktigt rutinerad ut. Tyvärr levde inte spelet upp till looken. Simon var rätt blek.

Sista tio minuterna försöker Frej desperat trycka in en balja, men ledningen känns ändå aldrig hotad. Laget försvarar sig förtjänstfullt. Hela backlinjen gör ett kanonjobb utan boll. Marko språngnickar en boll tio meter utanför straffområdet och får direkt en high five av Adam Larsson.

När domaren efter 94 minuter sätter pipan står alltså Umeå FC som segrare efter en väl genomförd match. Frej hade en del chanser men var oerhört håglösa i straffområdet. Laget borde ha gjort minst ett mål.

Bäst på planen offensivt var Allyson och Sillah. Winka och Christensen slet förtjänstfullt på mittfältet. Marko och Adam spelade med ett jävla självförtroende. Dillan var kanon utan boll. Sämre med boll. Isaksson var stabil. Unge Mattias Lidberg var tyvärr helt osynlig.

Det var allt för mig. Nu tänker jag försöka jobba bort min bakfylla medelst kebab. God afton!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *