Fotoboksrecensioner

För andra veckan i rad har vi recensioner på Fokus på foto. Men istället för utställningar så är det fotoböcker som står på agendan den här veckan.

Böckerna som hamnat under min lupp är Pieter ten Hoopens bok Hungry Horse och Daughters av Lisen Stibeck.

27133737-origpic-371ee2 Omslag DaughtersLiksom många andra är jag ett stort fan av fotoboken som medium. Görs det bra är det ett svårslaget sätt att presentera sina bilder på. Som läsare eller åskådare, eller vad man ska kallas som bildkonsument, får man möjlighet att verkligen sjunka in i fotografens värld och ta del av den bubbla som projektet existerar i.

61HH

 

Foto: Pieter ten Hoopen / Hungry Horse

Det var dock en ny erfarenhet att recensera en fotobok – och någonting jag kan rekommendera alla att göra, om så endast för sig själv. Processen av att tvinga sig själv att verkligen formulera tydliga tankar och meningar om vad som är bra och dåligt med någonting tvingar en att tänka till en gång extra. Varför tycker jag sämre om det här? Vad är det som skaver? Jag upptäckte att just de tankarna fick mig att uppskatta bilderna mer. Även de gånger det inte föll mig i smaken så växte historien bakom bilderna.

_MG_8645serFoto: Lisen Stibeck / Daughters

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *