Marta och Elaine på plats igen

Alla spelare i Umeå IK:s trupp befinner sig nu i Sverige. Marta da Silva anlände i söndags och Elaine E Moura kom i går kväll till Umeå. Världens bästa Marta gjorde långt ifrån rampljuset sitt första träningspass i går förmiddags då hon tränade lite avslut och joggade runt Noliahallen i makligt tempo.

Ramona Bachmann, som hade en väldigt dålig träffprocent i avslutningsövningen, hade lite ont i en fot efter träningen och danska nyförvärvet Johanna Rasmussen tog det också lite lugnt, hon hade lite ont i ljumskarna.

– Det händer med alla nya spelare som kommer, de får alltid en reaktion av vår träningsdos, säger tränaren Andrée Jeglertz.

Karolina Westberg körde styrka i stället för fotboll i går förmiddags och Hanna Ljungberg vilade också, hon såg träningen från massagebänken i stället. Hon tar det, vis av erfarenheten, lite piano och står över vissa pass.

På fredag inleder UIK säsongen då de ska spela LdB Sport Cup i Växjö, en inbjudningsturnering som har fina 10 000 amerikanska dollar (som väl snart lär vara värda 10 000 kronor om börsraset fortsätter) i prispengar. I turneringen deltar UIK, LdB Malmö, Bröndby och norska Kolbotn.

Österförvärvet Sofia Jakobsson ansluter för övrigt till Umeå fullt ut efter påsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *