En blogglös vecka är över


Träffade Umeå Södra-tränaren Torbjörn Nordström i torsdags. ”Folk vet att Ersboda vann cupen” sa han apropå det faktum att bloggen varit ytterst dåligt uppdaterad här på slutet.�
I dag firar bloggen den inte särskilt högaktningsfulla veckodagen som innebär en vecka utan nyheter. Nu är det slut med det! Och eftersom bloggen varit frånvarande i en vecka kommer här en kort resumé om vad som hänt i fotbollslänet.

Elaine har trasat sönder sitt knä. Givetvis oerhört tungt för henne som riskerar missa OS i Peking men även ett tungt slag för Umeå IK och då främst inför det stundande Europaspelet. I allsvenskan klarar sig UIK bättre men i den förväntat tuffa semifinalen mot Lyon är Elaines fysiska styrka och rutin av högsta vikt, nu får tränare Jeglertz tänka om och tänka nytt. Trist, särskilt som brasilianskan gjorde sin klart bästa säsong i fjol.

Umeå Södras Ellinor Andersson och Morön BK:s målvakt Cecilia Jonsson har blivit uttagna till ett breddläger för F92-landslaget som hålls på Bosön 11–15 februari. 27 spelare är kallade och länet har två bidrag. Umeå Södra har ju för övrigt värvat Elina Sourmunen från Finland.

IFK Holmsunds Johan Råberg har hastigt och lustigt kallats in till ett breddläger för P90-landslaget 4–7 februari. Totalt är 58 spelare kallade till Bosön.

Lina Johansson har blivit ny lagkapten i Sunnanå SK efter Hanna Marklund. Hon hade även kunnat vara landslagsspelare om hon inte varit skadad. Men det kommer säkerligen nya chanser. Nu fick ju ex-UIK/Sunnanåaren Maria Nordbrandt och UIK:s Lisa Dahlkvist göra landslagsdebut i stället.

Sunnanås herrar har värvat 20-årige Artagan Keskin (skönt namn!) från Alnö, division III-laget hoppas vidare kunna knyta Myckles mittback Oscar Lindfors till klubben.

Umedalens division II-damer har gjort klart med sex nya spelare. Några är redan nämnda på bloggen men här kommer hela gänget: Karina Nilsson, Anna Nejati och Linn Johansson från ESK. Från Röbäcks IF kommer Nina Gruffman och Linda Eriksson och till sist Jessica Melinder från Långsele AIF.

Umedalens herrar ska enligt uppgifter rensa lite i sin nuvarande 26-utespelars-trupp och fyra, fem spelare ska ombes söka nya klubbar. Umedalen är för övrigt i färd med att värva Skellefteå FF-spelaren Peter Andersson som flyttat till Umeå (förhandlingar återstår) och har gjort klart med Sörmjölebacken Magnus Johansson som valde Umedalen framför Sandåkern SK. Dessutom fortsätter Martin Andersson (som dock är skadad, brutet mellanfotsben, och beräknas vara borta till någon gång i mars) och Johan Jernberg som varit tveksamma.

UFC har fortfarande inte värvat någon ny målvakt men ska enligt konkurrenten vara intresserade av en bosnisk burväktare.

Ersboda har enligt samma konkurrent inte löst övergången för Martin Karlberg eller Erik Wännström ännu. Och Jens Sjöström-gate verkar vara över. Pratade med representanter från båda klubbarna i dag. Ersboda SK har lämnat sitt slutbud som IFK Holmsund tackat nej till, sista kontakten var i fredags och både Lars Holmlund i ESK och Robin Carlsson i Holmsund ser affären som avslutad, d.v.s. Sjöström får stanna i Holmsund.

På tal om Holmsund möter laget Bodens BK i svenska cupen 6 april. Det andra länslaget i cupen är Skellefteå FF som också får norrbottniskt motstånd i cupen. För FF:s del väntar division II-konkurrenten IFK Luleå borta. Damernas cupspel verkar, enligt svenskfotboll.se, inte vara lottad ännu.

Vi kan ju även gratta IFK Åkullsjön som gick vidare till SM-slutspel i Futsal-SM!

Åkullsjöns division II-kollega Mariehem SK har gjort klart med en ny forward. Detta i Anna Mikaelsson som kommer från samma klubb som ex-UIK:aren Maria Bergkvist, Remsle IF. Mariehem som för övrigt förlorade en träningsmatch på Nolia mot UIK/Vännäs med 1-2 förra veckan.

Det var vad jag snappat upp.

Men det lär komma mer nyheter – redan i dag…

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *