Umeå IK och Formiga

DN uppgav i går eftermiddag att UIK givit Formiga ett kontraktsförslag och att de förhandlade, tidningen refererade till en brasiliansk webb-sajt, Terra.

Jag hittade Terra men inte nyheten där. Däremot lyckades jag få tag i Formigas agent Daniel Freire E Almeida på en gammeldags dålig telefonledning till Brasilien. Nåväl. Han sa att de inte förhandlade.

– Vi har hörts en gång, Umeå ringde mig i helgen. Jag förklarade att Formiga har kontrakt med en brasiliansk klubb till december och att det kostar 10 000 dollar att lösa henne från kontraktet. Men jag har inte hört av dem sedan dess och vi förhandlar inte, förklarar agenten som för övrigt även avslöjade att både AIK och Djurgården visat intresse för Formiga i höstas.

Ringde även till Roland Arnqvist som bekräftade alltihop och sa att hon blev för dyr. Jag sa att 10 000 dollar är ungefär lika mycket som Ersboda får betala för Martin Karlberg (på en bred höft, om man går via utbildningsbidraget).

– Jo, men det handlar ju om en helhet, det är sista raden som är intressant och vi bedömde att summan blev för hög, sade Arnqvist.

Formiga var tänkt som en ersättare för knäskadade Elaine. Och samtidigt som UIK hört sig för om Formiga (som UIK-Susanne Granberg känner bra från sin tid i USA) har Linköping gjort klart med Daniela, en annan brasiliansk mittfältare.

Man kan ju tycka att UIK borde ha försökt värva Daniela om de ändå fick nej av Formiga.  

– Jo, jag håller med dig. Vi har varit lite ”tvillrutt” och det är lite olikt UIK. Men vi har fortfarande inte riktigt bestämt oss om vi ska ersätta Elaine och hade det varit skarpt läge hade vi säkert agerat annorlunda, säger Arnqvist.

Ja, då har ni fått den storyn också.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *