Dubbelt upp för varierat Sunnanå

Grand Bodö 17.00 i dag och Alviks IK 13.00 i morgon. Det är programmet för Sunnanå när laget begår träningsmatchpremiär i helgen.

Rehabtränande Rebecca Smith och Maggie Esseryd saknas men Lina Johansson, Sanna Frostevall, och Mirjam Marklund är tillbaka i speldugligt skick för Sunnanå som nött lite av varje under försäsongen.

– Vi kommer att spela 4-4-2 i utgångsläget men nämner inte det så mycket. Vi har jobbat mycket med faserna, uppspel, pratat om korta och långa anfall. A och O är att vi har tålamod sedan är det några faktorer till, som passningsspelet, som ska stämma, säger nye tränaren Rainer Eskelinen.

Hur ligger ni till träningsmässigt?

– Vi har två bra träningsperioder bakom oss där vi gått in i kaklet och tjejerna har tagit det bra och våra fystränare har gjort ett riktigt bra jobb. Nu har vi lättat på träningen och spelarna ser piggare ut.

Vem ska kasta de långa inkasten i årets Sunnanå?

– Om Jesper Larsson vill byta kön är han aktuell men det finns nog någon i Sunnanå som kastar i väg långt. Men nyckelordet är variation över hela planen och göra något smart av varje inkast. Vem tror du har bäst kondition på planen förresten?

Jag vet inte, någon mittfältare kan man ju tänka sig.

– Det är boll-jäveln. Det är den som rullar och det har vi pratat mycket om, att låta bollen göra jobbet och ha bra tempo i det.

Bara att önska Sunnanå lycka till.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *