UIK har åkt till Vasa

Umeå IK har åkt till nya Ikeastaden (?) Vasa för att lira två träningsmatcher mot finländskt motstånd. I kväll väntar Sport och på söndag Honka.  

Johanna Rasmussen lirar inte på grund av en stukad fot. Emma Berglund stukade höger fot i tisdags men tränaren Andrée Jeglertz hoppas hon kan spela. Hanna Ljungberg har en liten överbelastning i en sena i knäet men hon ska också kunna spela, åtminstone en match.

– Spelarna är lite trötta och slitna men konstigt vore väl annars, på det stora hela ser det bra ut, säger Jeglertz inför helgens matcher.

– I morgon kommer vi spela med de som är friska och hela men alla ska få matchtid, säger han.

Noterbart också att Ramona Bachmann kom hem i går kväll efter landslagsuppdrag med Schweiz i Tunisien.

Efter helgens matcher splittras UIK-truppen åt lite olika håll. Emma Åberg Zingmark ska spela landskamper med F91-landslaget nästa vecka. Sju UIK:are åker till Bosön nästa helg, fyra åker sedan vidare till Algarve Cup vilket även Johanna Rasmussen gör om foten läker som den ska. Dessutom ska Emmelie Konradsson och Sofia Jakobsson spela landskamper med F89-landslaget i början av mars.

– Vi kommer väl vara 2,5 spelare på träningen men det är som det brukar, säger tränare Jeglertz som även själv ska till Algarve Cup tillsammans med övriga damallsvenska tränare.

UIK:s nästa ”hela samling” blir då träningslägret i Turkiet som är veckan innan tävlingssäsongen drar i gång, 24 mars, med Supercupfinalen mot Djurgården.

1 kommentarer

  1. Kul att Umeå är igång igen, de är saknade med sina framgångar.Skulle tro att Umeå med sin proffsiga organisation och riktigt bra lag kommer att göra det besvärligt för motståndarna även i år.UIK är bäst med all rätt . De har gjort sig förtjänta av det. De arbetar hela tiden med att utvecklas. De vet hur man arbetar mot ett visst mål och når det. Annat är det med sörlänningarna . De är ”vilse i pannkakan”, när de styva i korken minsann skall visa Umeå vilka som är bäst. Det hela brukar sluta med att UIK står som segrare. För att inte tala om ledarna inom damfotbollsförbundet som i sin inskränkthet inte förstår att UIK har ett bättre upplägg än tex. Djurgården eller Linköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *