F19-landslaget och lite annat

Jag är nere i Västerås och kopplar av med lite ishockey för tillfället. Men det hindrar ju inte att jag bloggar om fotboll ändå. Västerås är ju som bekant hemstad för herrarnas SK och damernas Gideonsberg och det var ju till division I-laget VSK som UFC-aktuelle Kalle Ljungberg valde att gå. Han såg jag dock inte till i ABB Arena i kväll. Inte heller Peter Markstedt eller Johnny Rödlund eller någon annan stor Västerås-profil.

– En helt annan sak. Umeå IK. Emmelie Konradsson och Sofia Jakobsson fanns helt väntat med i den F19-landslagstrupp som presenterades i dag. De ska lira tre landskamper i La Manga, Spanien, 10-15 mars mot USA, England och Danmark.

– På tal om Umeå IK. Nyförvärvet Johanna Rasmussen har tidigare i karriären hetat Johanna B. Rasmussen. När hon nu blev uttagen till Algarve Cup kallades hon Johanna M. Rasmussen. Jag blev förvirrad och frågade vilket som stämde.

– Jag vill heta Johanna B. Rasmussen. Jag heter Marie (tror att det var så, reds.anm) i andranamn men mitt andra efternamn är Beltersberger (det kan vara helt galet, min danska är inte så bra, så heller inte mitt minne men något på B var det. reds. anm.) eftersom min mormor är från Schweiz, förklarar Rasmussen som i alla fall jag i framtiden ska kalla B. Rasmussen.

Andra kända sportpersonligheter som hetat något med B? Tennisstjärnan Jonas B Svensson såklart. Han var som bäst rankad 10:a i världen. Rätt vasst om ni frågar mig.

– På tal om Täfteå IK. De vann Norsjöcupens lördagsupplaga som spelades i helgen. Grattis Täfteå. Jag tror även att de tar hem söderfemman, de har i alla fall en bra chans till det.

– Barcelona-Valencia på tv:n. Valencia är på väg att vinna, nästan som i fornstora dagar.

Nu släcker jag ner. Gonatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *