UIK:s nyförvärv Yamaguchi på youtube

Blev en händelserik kväll i går på VF. Fick tag i Roland Arnqvist sent på kvällen för att få honom att bekräfta att klubben värvat Mami Yamaguchi. Han bekräftade att hon fått ett kontraktsförslag och var högintressant men sa samtidigt att inget var klart (det kan ju så vara att kontraktet inte kommit UIK tillhanda ännu, och därmed är det ju inte formellt klart).

I alla fall. 23.30 ringde Mark Krikorian, tränare på Florida State University, upp mig (jag hade sökt honom under kvällen) och jag fick numret till Yamaguchi.

Jag ringde henne och hon förklarade att hon skrivit på ett ettårskontrakt under gårdagen och att hon ansluter till UIK-lägret i Turkiet i mitten av mars.

– Det var ett svårt beslut. Jag har varit i USA och spelat med Florida State i tre år men jag ser verkligen fram emot att spela med Umeå. Det är en av världens bästa damfotbollsklubbar, sade Yamaguchi (sammanfattningsvis).

Så nu får Umeå IK sin första japanska i laget. Det gick inte så bra i fjol med Xiaoxu Ma från Kina men gällande den här offensiv-skickliga spelaren så har UIK (Roland Arnqvist) sett henne live. Dessutom finns UIK:s nyförvärv att beskåda på youtube (se länkarna längst ner i det här inlägget) och ”strand-tekniken” verkar det definitivt inte vara något fel på.

Märk väl också att Yamaguchi inte är någon direkt ersättare till knäskadade mittfältaren Elaine utan, om jag förstått saken rätt, en spelare som UIK varit intresserat av ända sedan sensommaren i fjol. Men det blir hur som helst spännande att se vad hon kan göra i Umeå IK:s tröja.

Då så. Här är youtube-länkarna. Håll till godo!

http://www.youtube.com/watch?v=FiH5jcput0g

http://www.youtube.com/watch?v=BwWR_MECVj0

2 kommentarer

  1. Stackars sk talanger som UIK har värvat. Detta bevisar ännu en gångat att ledningen inte tror på dom lovande spelarna som man har värvat till klubben, Man låser fast dom på bänken och läktaren. Wow vilken utveckling dom kommer att få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *