Tåskada på Markström när UFC vann

Damallsvenska nykomlingen Umeå Södra åkte upp till Luleå och mötte division I-nykomlingen Alvik i Arcushallen. Det blev en säker 4-1-seger för Södra.

– Vi ledde med 3-0 efter 24 minuter och sedan fick matchen pyspunka, säger tränaren Torbjörn Nordström.

Linda Fransson gjorde två mål och Terese Andersson och Anna Rehn var sin balja. Finländska landslagsduon Minna Meriluoto och Petra Vaelma spelade båda matchen, nu väntar Algarve Cup i Portugal för de två.

Umeå FC spelade sin match i Östersund mot norska Strindheim (ett division II-lag, inte målvakten Björn). Det blev en 2-1-seger för UFC där de ägde matchen och hade mycket boll. Rikard Eriksson och Danny Persson målade för FC. UFC satte sig dock på bussen hem till Umeå med två lättare skador. Dels Erik Sandvärn som fick en lättare stukning och dels målvakten Tim Markström som ådrog sig en tå-skada.

– Han ska fara upp på akuten i kväll. Han sprang ut och skulle skjuta i väg bollen och stämplades av deras forward. Tån bredvid stortån är ganska svullen men jag tror inte det är så farligt, rapporterar UFC:s materialförvaltare Markus Wikström.

Sunnanå träningsspelade i Portugal i dag mot Djurgården och matchen slutade 2-2. Kicki Wiklund gjorde Sunnanås första mål och Lina Johansson gav de blåtröjade ledningen med 2-1 med kvarten kvar innan Rebecca Jonsson kvitterade.

Till sist kan vi rapportera att IFK Holmsund 2-1-besegrade Friska Viljor borta i dag. Tobias Thomson avgjorde till 2-1 via ett långskott från 20 meter med 20 minuter kvar att spela, Marcus Perjus gjorde Holmsunds andra mål, 1-1. Nye vänsterbacken Lars Wikberg lämnade planen med en knäskada, troligtvis ett uttänjt ledband.