Ersboda erbjuden mittback för 20 000

Ersboda SK mötte division I-kollegan Östersunds FK nyligen. Det är också nykomlingens enda träningsmatch mot ett lag högre än division II. Tränaren Örjan Andersson erkänner att han gärna sett några matcher till mot division I-motstånd eller högre.

– Visst hade det varit bra, vi märkte mot Östersund att det var ett snäpp tuffare. Vi hade hoppats på en match mot UFC men när vi lagt alla program var det svårt att pussla ihop det och det är inte läge med vår ekonomi att dra till Stockholm och spela, säger Andersson vars Ersboda även undersökt möjligheten att få möta Bodens BK eller Gif Sundsvall.

– Ja, men Boden hade fullbokat och det stämde inte med Giffarna heller. Det är något vi får se över efter den här säsongen. Nu får vi se till att höja spelet ett snäpp varje helg. Just nu handlar det mer om att hålla i gång alla, sedan får vi satsa mer på resultatet.

Fasta situationer blir viktiga 

Division I-säsongen kommer att betyda tuffare motstånd och mer försvarsspel för ESK, därför är det givetvis en brist att man möter division II-lag där försvarsspelet kanske inte kommer att sättas på ”division I-prov”. Men Örjan Andersson vet vilka detaljer han tror blir viktiga i sommar.

– Det är viktigt att vi sätter detaljerna i försvarsspelet ännu bättre.

Detaljer som?

– Som fasta situationer, jag är övertygad om att både defensiva och offensiva fasta situationer kommer att bli jätteviktiga. Det är svårt just nu att träna på när det är så kallt på kvällarna men vi ska jobba på det.

För tre veckor sedan var Andersson och hans tränarkollega Stephan Kullberg nere i Stockholm och hälsade på allsvenska Djurgården i ett par dagar.

– Det var intressant och inspirerande, säger ESK-tränaren.

Inga sena nyförvärv på väg in till Ersboda?

– Nej, visst finns det spelare, bara i dag har jag fått två mail, ett om en öststats-spelare och ett om en engelsman. Men det är en omöjlighet, det är för stora summor inblandade, säger ESK-tränaren som fick erbjudande om en mittback när han och Kullberg var i Stockholm.

– Ja, det var en agent som Stephan känner sedan gammalt som frågade om vi behövde en mittback. Han hade spelat i Öis, behövde få komma i gång och vi kunde få honom billigt.

Vad kostade han?

– 20 000 i månaden, hos oss är det ingen som har 20 000 kronor på ett helt år så vi kanske hade kunnat lösa honom en månad. Det känns inte som att vi är på den nivån riktigt, avslutar Ersbodas Örjan Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *