Umedalen slog Ersboda

Är just hemkommen från Gammliavallen där jag såg Ersboda-Umedalen. En match som Umedalen vann efter att David Viksten (jag skrev Gustaf Persson först men fick höra sen att det var Viksten som målat, Persson lirade inte ens. Inte så lätt att hålla koll på vem som är vem när mössan är nerdragen till nästan till knävecken, jaja nu är det rätt i alla fall!) blivit stor matchvinnare då han nickade in 1-0 på ett inlägg med en kvart kvar att spela.

Första halvlek var rätt jämn spel- och chansmässigt men i andra tog Ersboda över spelet rätt rejält. Umedalen skapade dock chanser och innan målet hade Simon Mårtensson träffat stolpen.

Inhopparen Joel Brännström träffade för övrigt ribbans underkant efter Umedalens 1-0-mål.

I övrigt noterar vi.

– 15-årige Markus Vahlström (han går alltså i årskurs åtta!) spelade från start i Ersboda och det var första gången jag såg honom i aktion. Han imponerade med vårdat spel, fin blick för spelet och bra teknik.

Adam Chennoufi hoppade in i Ersboda och var sånär att göra 1-1 då han chippade bollen över Umedalens målvakt Mattias Bergström, men bollen smet utanför.

Bergström var strålande i Umedalens mål.

– Det var kallt som skammen själv på Gammliavallen. Jag och mina kompanjoner började resonera kring att det vore oerhört skönt om det fanns loger på Gammlia som man kunde hyra för en hundralapp eller tre en försäsongslördag. En loge, en soffa, ett panoramafönster och gärna en platt-tv med Premier League-fotboll, det hade varit ganska värt.

Johan ”Bacon” Bergström och Simon Mårtensson spelade på topp i Umedalen och båda var helt okej vilket hela Umedalen var. Det kan nog bli bra det där i sommar.

Jonatan Forsman, Anders Nilsson och Pär Nilsson utgjorde domartrion. Pär Nilsson tyckte det var ganska kallt i halvtid och hoppades få en biljett till Skellefteå AIK:s ishockeykvartsfinal nästa vecka.

Erik Wallgren stod i mål i Ersboda.  

Olof Asplund och Anders Norberg bildade högerflank i Umedalen, mittback var David Viksten. Samtliga tre är uppvuxna i den lilla gruvorten Kristineberg (Kriberg) utanför Malå, snacka om talang-gruva! Förresten, om Asplund fortsätter spara ut sitt hår kan han ha länets coolaste fotbolls-mick-frilla när säsongen är över.

Det var nog allt. Ersboda möter för övrigt IFK Holmsund i morgon.

6 kommentarer

  1. David Viksten är faktiskt också uppvuxen i Kriberg! Flyttade hit sommaren 2001! Man kan ju inte hålla koll på allt..

  2. Hej. Hade en svag aning om Vikstens Kribergs-förflutna men var inte helt säker, jaja, tack för det, ska ändra!

    /Tomas Ruuth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *