Kilpelä på väg hem

27-årige Matti Kilpelä är som bekant i Nordamerika och provar sina vingar. Det blev inget proffskontrakt i Kanada dock och trots provspels-erbjudanden från USA är Kilpelä nu sugen att flytta ”hem” till Skellefteå FF.

– Vi jobbar med honom. Han vill komma hem och vi vill ha honom så jag förutsätter att vi löser det inom kort, säger FF-tränaren Mats Stenlund.

Vad är det för detaljer som återstår att lösas då?

– Det är mycket helheten runt Matti. Det känns som att han vill satsa på att vill Skellefteåbo och att sedan satsa vidare på tränaryrket efter spelarkarriären. Så vi vill ordna en bra långsiktig lösning för det kryllar inte av så ambitiösa personer.

Är han en framtida Skellefteå FF-tränare?

– Det kan han säkert vara.

Är han tillbaka i FF till seriepremiären?

– Det beror hur snabbt vi kan hitta lösningar med resor och så. Men det är ingen jättepanik, vi har en homogen trupp med många alternativ.

Skellefteå FF möter för övrigt Robertsfors IK på lördag och Bodens BK på söndag. Vilka håller då Mats Stenlund som seriefavoriter?

– Luleå är solklara favoriter men det finns även andra lag som Anundsjö, Friska Viljor och säkert Timrå. Det blir nog en tät övre halva men ingen annan än IFK Luleå kan känna sig säker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *