Sven-Ingvar på gång till Junsele

Evigt unge Sven-Ingvar Olofsson har de senaste säsongerna agerat obestridlig skyttekung i Vilhelmina IK.

Men nu kan den 41-årige skyttekungen vara på väg att röra på sig.

Han har nämligen ett erbjudande att bli tränare för division III-laget Junsele IF. (jag varnar redan nu för att det här kommer att bli ett väldigt långt inlägg där jag kommer att skriva lite om 1986 års upplaga av Sven-Ingvar).

– Ja,  jag har inte bestämt mig riktigt hundra men det lutar åt det. Jag hade ju egentligen tänkt lägga av och hade lovat de där hemma att jag skulle göra det men det ser intressant och roligt ut i Junsele.

Junsele har ju de senaste säsongerna haft en hel hög (i fjol var det väl åtta moldaver) utlänningar i laget. Till jubileumssäsongen 2008 (klubben fyller 100 år) är dock tanken att man bara ska ha fyra, fem stycken utlänningar.

– Nu ska de försöka samla upp talanger i närområdet och BK 80 (från Ramsele) ska vara farmarlag åt dom, säger ”Svenne”.

Om Sven-Ingvar åtar sig uppdraget så blir han tränarkollega med sin kusin, Per-Axel Olsson (som tränade och spelade i Åsele IK under några säsonger) som på 80-talet var en av Ångermanlands allra bästa yttrar (ingen kunde göra överstegsfinter som Per-Axel och sedan lägga fantastiska inlägg, han hade en sjuk känsla och ett grymt samspel med Hasse Nygren som var dåtidens målkung, reds.anm).

Det kan även tänkas att Sven-Ingvar blir spelande tränare.

– De har sagt att det skulle vara en bonus om jag vill spela men jag vet ju att det kan bli svårt att vara på en träning utan att vara med själv, säger han.

Sven-Ingvar Olofsson har spelat i Junsele under två perioder.

1986 värvades han till klubben. Sven-Ingvar var då 20 år och såg ut ungefär som i dag förutom att han hade längre hår. Han var verkligen snabb som en raket när han trakasserade försvar i division IV Ångermanland men stannade bara en säsong eftersom Rossön (som på den tiden hade ett aktat lag i trakterna) la händerna på honom.

Den andra Junsele-sejouren gjorde ”Svenne” mellan 1998-02 (något år plus/minus) innan han då hamnade i Vilhelmina.

Nu kan han alltså åter gå till Junsele IF.

– Jag ska försöka lämna besked i helgen, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *