Patrik Sandström i UFC-comeback

Umeå FC slog Friska Viljor med 4-0 i dag. Tränaren Patrik Sandström spelade från start på vänsterkanten som mittfältare. Jag såg inte hela matchen utan bara 20 minuter av andra halvlek men under den tiden såg den ex-allsvenske mittfältaren pigg ut och ”Putte” hann chippa fram bollen till Danny Persson som tog ner på bröstet vid straffområdslinjen och krutade in 2-0 på halvvolley. Andreas Hermansson gjorde två mål och Björn Bjersing det fjärde.

Men åter till den spelande tränaren. Umeå FC har ju match i morgon också (mot Umedalen) och det kan vara därför Sandström fick chansen i dag. Jag har inte pratat med honom och vet inte om det är en allvarligt menad comeback eller bara ett sätt att hålla sig i gång – om det dyker upp mycket skador under säsongen. Jag tror att det är så (han har ju bara hoppat in undantagsvis under sina senaste år i Umedalen), för annars är det ju ett hyfsat misstroendevotum till den egna spelartruppen om en avdankad spelare hoppar in i stället för de egna.

Jaja. Patrik Sandström blev utbytt mot Daniel Larsson i slutet av andra halvlek. Det blev en stabil 4-0-seger.

Och i morgon väntar Umedalen som på förmiddagen spelade 0-0 mot Mariehem.