Första titeln för UIK

Var förbi på Vallen och såg supercupmatchen mellan UIK och Djurgården. En kylslagen tillställning där tonåringen Ramona Bachmann hann med och skämma ut sig en aning. Först kom hon fri och missade friläget, sedan fick hon gult kort och därefter fick hon ett nytt gult kort sedan hon puttat till en motståndare som låg ner. På vägen ut från planen välte den attitydstarka schweiziskan även ner en bår som stod där. Bachmann framstår rätt mycket som en ung variant av Cristiano Ronaldo. Hon har det mesta fotbollsmässigt (med teknik och fart) men är fortfarande orutinerad och dålig på att värdera. Bachmann själv var inte nöjd över att ha blivit petad och förklarade dessutom att hennes mormor blivit inlagd på sjukhus i helgen.

Nåväl. I övrigt hade UIK rätt bra koll i första halvlek där de gjorde två mål och Lisa Dahlkvist brände ett friläge och sköt i ribban från en halvmeter typ. Tjusigt.

I andra halvlek uppträdde UIK passivt, det blev rätt virrigt stundtals i försvaret och Djurgården var värt ett mål. I stället hoppade Mami Yamaguchi in och hängde på slutet.

Madde Edlund var riktigt bra på topp, både fel- och rättvänd. Marta var som vanligt grym.

Det var 377 betalande på Vallen, inte så mycket. Herrmatchen i Göteborg i lördags lockade drygt 1600 åskådare, supercupen har inte satt sig direkt.

Noterat i övrigt.

Anja Pärson var på plats. Men inte med avsikt.

– Jag såg bara att det var en match här när jag körde förbi. Är det deras första eller?, frågade hon mig innan hon drog i väg till Iksu för träning.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *