Den franska resan

Ja, då har jag alltså för tillfället blivit ambulerande UIK-reporter och hamnat i Frankrike och Lyon. Ska med andra ord bevaka Uefa Women´s Cupsemifinalen här på söndag.

Men det var ju en dag i dag också och den började okristligt tidigt med flyg från Umeå vid 07-snåret. 14 timmar senare var vi framme i Lyon och på den tiden hade vi hunnit med att flyga till Stockholm, vidare till Nice och sedan bussa oss upp till Lyon.

En Nice-fråga: Vilken svensk forward var proffs i Nice på 80-talet? (Svaret kommer längst ner, tjuvkika inte).

Monaco ligger granne med Nice. En Monaco-fråga. Vilken svensk var proffs i Monaco ungefär samtidigt som killen i Nice?

Jaja, Nice var coolt. Man landade nästan mitt ute i vattnet. Lika coolt var kanske inte bussresan sen som tog närmare sex timmar. Men fint landskap gu förbannat var det då i Frankrike, kuperat och grönt och allt det där.

Jaja. För UIK:s ledarstab gick första halvan av bussresan åt till att lösa serieflytten. Roland Arnqvist fick ungefär trehundra telefonsamtal på en timme. Några mil senare kom ledarna fram till att de helst ville förlänga hela damallsvenskan. Bra för UIK:s del eftersom de troligtvis spelar kvartsfinaler i nästa års Champions League 19 och 26 november och serien egentligen tar slut redan 20 oktober. På måndag eller tisdag lämnar fotbollförbundet besked i frågan. Hur som helst extremt klantigt skött av Fifa. Roland Arnqvist berättade att han googlat fram artiklar från 7 februari där det stod att det var bestämt att OS-kvalmatchen skulle spelas 19 april. Det dröjde dock till någon dag sedan innan Fifa meddelade att de ändrat i sin kalender i mitten på mars. En soppa som vanligt när det gäller damfotboll.

Jaja. I morn tränar UIK på Stade de Gerland…

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/france/rhone_alpes/lyon_gerland.shtmlsom ,

…där Kroatien förnedrade Tyskland i VM-kvartsfinalen 1998! Oj vilket lag de hade då! http://www.youtube.com/watch?v=a1SVgsiW2wc 

Till vardags är ju den arenan Kim Källströms hemma-arena.

# Såg förresten på text-tv att Lyon hoppades på 25 000 åskådare. Den siffran är nu reviderad till 10-15 000.

# Lyon ska visst vara Europas trestjärne-tätaste restaurang-stad. Tvivlar att jag har råd att äta på någon sådan. Minibaren var inte gratis. En cola kostar 3,60 euro, en Heineken 4,80 och en Toblerone 4,00.

# Jag fick panik när jag skulle käka på väg till Lyon och beställde en Lasagne när jag ville ha pizza. Det var gott i och för sig men ändå en nitlott.

# De verkar visa rugby-non-stop på Canal + Sport här i Frankrike.

# Svaren på frågorna? 1. Thomas ”Poletten” Larsson lirade i Nice mellan 1982-85. 2.  Ralf Edström gjorde faktiskt någon säsong i Monaco under slutet av sin karriär.

# Vi var förresten inte så många mil från Marseille ett tag i bussen i dag. Och eftersom vi var så nära måste ni kika på den här youtube-länken med en av mina favoritspelare genom tiderna. http://www.youtube.com/watch?v=IGhgNWWdVjU

Det var allt för i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *