En uppdatering

Ersbodas Kennet Andersson var och spionerade på sin konkurrent Umeå FC i går på Gammliavallen. Han tyckte att jag bloggat lite på slutet. Helt rätt. Det har inte stått mycket att läsa här.

Då kommer ett axplock av de senaste dagarnas händelser.

# Umeå FC vann i går. Magnus Henrysson var banans absoluta kung under den dryga halvlek jag såg och stod för två mål och en varning. Det första målet kom på straff (som Janne Jonsson av alla människor fixade) och det andra var ett iskallt inknorrat skott från dryga 20 meter med en känslig höger insida. Vladimir Sudar hann knappt börja stå innan han fick ont i foten och utgick. Han ska röntgas i dag. Andreas Hermansson vikarierade (?) som innermittfältare och var helt okej. I Mariehem hade Emil Lindblad på vänsterkanten en ruskig fart. UFC:s Danny Persson har för övrigt klippt sig.

# Jag såg även Ersboda SK:s genrep den gångna helgen, eller jag såg tio av första och hela andra. Eric Appiah blev överraskande två-målsskytt. Skellefteå FF hade visst varit rätt bra i första men i andra tappade de boll på boll på mitten och skapade inte mycket framåt. FF:s försvarsspel vid Ersbodas 1-0-mål (efter en hörna) var nog också årets sämsta.

# Marta har åkt i väg på OS-kval med Brasilien. Hon for i går kväll. Brasilien möter Ghana i Kina på lördag.

# UFC inleder sin säsong på lördag hemma mot Östersund om någon glömt det. Ersboda börjar borta mot Gröndal.

# Det finns för övrigt en ny hemsida om herrarnas division I. www.ettanfotboll.se De har en inte särskilt ny nyhet om att alla division I-klubbar måste skriva proffsavtal med sina spelare.

# Det var några länslag uppe i Luleå den gångna helgen och spelade cup. Sunnanås J18-herrar gick till final där det blev 0-1-förlust mot Fauske Sprint. IFK Umeås P16-lag gick också till final och förlorade, IFK föll mot Friska Viljor med 0-1.

# Johan Rönnmark verkar ha gjort comeback i IFK Holmsund. Han finns numera med i truppen på deras hemsida och han hoppade även in i träningsmatchen mot IFK Timrå i helgen. Timrå hade för övrigt de mest självlysande gula tröjor jag någonsin sett. Inte snyggt men det gick inte att ta miste på vilket lag som var vilket.

# Jag skrev om Vilhelmina, Ante Fahlén och deras konstgräsfunderingar till lördagstidningen. Då skrev jag att Vilhelmina skulle möta Lycksele i DM. Det var ju fel. Vilhelmina mötte division V-laget Vännäs, det blev seger med 4-0 för ”hemmalaget”.

# Ante Fahlén sa för övrigt att Vilhelmina kan ha hittat sin nye Sven-Ingvar Olofsson i den från Dorotea värvade Fuday Conteh. En riktigt vass forward med andra ord men att ersätta Sven-Ingvar blir svårt, då måste man snitta ett mål per match.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *