Fotbollslördagen

Det finns inga lag som nagelfars lika mycket som forna storlag som vill tillbaka. Kraven på Umeå FC är med all rätt större än de på Ersboda SK. Förra säsongen var en orgie i missräknanden för UFC med skador, förluster och en rejäl instabilitet som främsta ingredienser.
I fjol fick UFC aldrig häng på toppen. De gjorde 50 mål på 26 matcher men fick aldrig den positiva vinstspiral som krävs för att haka på toppen och locka publik. I stället plaskade de i mittenskiktet och att vara ett mittenlag är bara en framgång om man är på väg uppåt, inte om man är ett lag som kämpar för att ta sig tillbaka.  
Men nu funkar ju sporten som så att det enda som behövs för att skapa lite positivt snack kring ett lag är segrar.
Så när jag satt på Gammliavallen i eftermiddags insåg jag att om UFC nu skulle börja vinna lite mer kontinuerligt och haka på i toppen av norrettan spelar det ingen roll vilka som spelar i laget. Då glömmer alla att laget gick miste om ett gäng talanger inför säsongen och att UFC kanske inte har det mest glamourösa av spelare utan snarare är en väloljad lagmaskin.
Men som vanligt ska man inte dra för stora växlar av en premiär, Östersund var mer än lovligt uddlösa och för UFC:s del väntar två riktiga värdemätare härnäst, först Västerås och sedan Syrianska, båda på bortaplan.

ooo

Erik Sandvärn imponerade i sin comeback-match. Förutom ett helgjutet försvarsspel drog han även på sig en varning när han var på väg att sparka Östersunds Alan Al-Khadi sönder och samman i ett misslyckat rensningsförsök.

ooo

Öster-legendaren Kalle Björklund är ny tränare i Östersund. Hans kommentar efter matchen var: ”Välkommen till verkligheten”.

ooo

Vädersnack. Jag satt på ”gammläktarn” i första och njöt av solen. I andra gick jag upp på pressläktaren. Det var sjukt kallt och det blir solsidan fortsättningsvis.

ooo

Det har varit en massa division II-herrlag i elden i dag också. Svänggänget IFK Holmsund spöade division II-kollegorna Piteå med imponerande 5-1 i en match där Alexander Kinnunen-Nasiri gjorde två mål. Umedalen slog division IV-laget Sörfors med 6-1 och Mariehem spöade division III-gänget Lycksele IF med 5-2, efter tre mål av Göran Lundgren. Om jag förstått det rätt av Mariehems hemsida gjorde Pontus Lundgren båda Lyckseles mål.

I Skellefteå tog division II-laget FF en 2-1-seger mot Sunnanå. Petter Gustafsson och Dan Burlin gjorde FF:s mål i 75:e och 76:e minuten. John Eriksson gjorde Sunnanås 1-0 i 8:e.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *