Kameruan klar för Lycksele IF

 
Ja, till slut har Lycksele IF lyckats lösa en utländsk spelare, lämpligt nog bara dagar innan division III-premiären. Den 23-årige forwarden kommer dock inte vara spelklar till i helgen.

Till saken då.

Charles Valeri Kotto Ekoka är hans fullständiga namn. Han har tydligen gjort en U17-landskamp och tre landskamper med Kameruns U23-landslag. Han spelade senast i Indonesien (http://id.wikipedia.org/wiki/Persikab_Bandung – ni som kan indonesiska kan fylla i fakta om honom på den här indonesiska wikipedia-sidan)

På den här sidan finns lite mer fakta om honom: http://www.persissolo.com/kotto_ekoka.html

Han var och provtränade med allsvenska Örebro SK inför säsongen (i slutet av januari) men fick inget kontrakt eftersom han ansågs vara i för dålig form. (
http://orebro.expressen.se/nyheter/1.1024220/inget-kontrakt-for-kotto-for-dalig-form)

Men. Oavsett om han inte var tillräckligt bra tränad för Örebro så borde det ju funka i trean tycker man. Och man måste ju tillstå att det blir oerhört spännande att se honom i aktion på Tannen när han väl dyker upp!

Vad tror ni läsare? Blir Kotto Ekoka en succé eller?

3 kommentarer

  1. Han kommer att floppa!

    Men visst är det en spännande värvning som säkert bidrar till större intresse för fotbollen i lycksele. Jag kommer att följa Lycksele mer nu i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *