Inför division III norra Norrland

Division III norra Norrland framstår som svårtippad i år. Nykomligen Bureå IF är fasansfullt nederlagstippat och stod exempelvis i 200 gånger pengarna hos nordicbet, samtidigt som de för en vecka sedan spelade oavgjort mot seriefavoriten Alvik.

Det känns som att många lag kan ta hem serien. Sunnanå kanske med alla sina talanger, Alvik, normalt sett starka Hemmingsmark eller varför inte Notviken.

Det återfinns tre Skellefteålag i serien, nykomlingen Bureå, Morön BK och Sunnanå då.

Bureå optimistiska 

Här är intervjuer med de tre lagens tränare där vi börjar med Bureås Mikael Marklund.

Ni drar i gång med derby direkt, Morön ”hemma” på söndag?

– Det känns rätt bra. Det är bara synd att derbyt spelas nu och på konstgräset i stan, vi hade gärna spelat lite senare så vi hade kunnat spela i Bureå.

Ni står i 200 gånger till att vinna serien, ska man lägga in en hundring?

– Ja, jag tror vi kan bli en överraskning. Jag såg att Norran tippat oss näst sist men Alvik som seriesegrare. Vi mötte dem förra veckan, förvisso i en träningsmatch men, och ledde med 2-0 i halvtid innan de hämtade upp till 2-2. Jag tror det kan spegla serien lite i år, jag tror inte det finns något utpräglat vinnarlag.

Vilka tror du vinner då?  

– Jag vet inte, men av det jag hört från Norrbotten så kan Notviken bli riktigt bra till exempel.

Vilka åker ur då? 
– Jag tror Ohtana får det svårt. 

Bureå då?

– Vi har ju i år ett mycket intressantare lag än på länge.Vi har kvar äldre bra spelare som Nicke Kauppi han har ju bara nyss fyllt 30 år och har visat på försäsongen att han är en grym spelare.

Ni åkte ur trean 2006?
– Ja, nu har vi ett betydligt starkare lag. Året vi åkte ur spelade vi en ett gäng spelare födda 1989 och -90, nu när vi är tillbaka har de rutin och har fått spela in sig.

Vilket blir bästa Skellefteå-lag?
– Vi kommer sikta på det men framförallt ska vi etablera oss i trean och inte vara ett jojo-lag. Bureå har gjort något bra resultat något år men utan att ha ett eget spel, nu ska vi försöka äga boll mycket. Men det blir intressant mellan Skellefteålagen, vi är nog det känsligaste laget för skador men det ska bli jättekul.

Bureås Nyförvärv: Samuel Gustafsson, Burträsk, Tim Lövgren, Morön juniorer, Per Larsson, do, Joel Boman, Sunnanås juniorer, Dante Nordström, egen produkt, Timmy Forss, do.
Förluster: Anton Jonsson, slutat, Lars Bjurman, Bjurfors, Fredrik Östlund, Bastuträsk (lån).

Morön BK siktar mot toppen

Mikael Marklund tränar Morön BK som förlorat sin bäste målskytt, Thomas Markström, till Skellefteå FF. Marklund tror på laget trots det.

– Det blir roligt att det drar i gång. Vi ligger bra till, vi har haft lite förkylningsperioder men det ser bra ut för laget.

Hur går det för Morön i år? 
– Ska man tro spelbolagen står vi inte så högt i krus.
Det gör inte Bureå heller som ni möter i premiären? 

– Det blir väl ett bottenmöte om ska tro det (skratt).

Målsättningen för er?
– Att hamna i toppen av serien, vi har tappat vassaste målskytten men jag tror inte det ska påverka så mycket.
Ska man lägga in en slant på er då? 
– Ja, det ger ju ganska fina pengar. Lägger du in en tusenlapp och får in det ligger du bra till.
Vilket blir bästa Skellefteålag?
– Svårt att säga. Men jag bryr mig inte så mycket om det utan har fokus på det vi gör. Kan vi vara ett topplag och ha två Skellefteålag framför oss är det bara positivt för Skellefteåfotbollen i stort, men jag har bara en stor tilltro till mitt lag och fokuserar på det. Vad tror du om Norrbottenslagen?
– Jag är förvånad över hur de har lagt oddsen. Alvik är i och för sig alltid stabila och har en bra tränare som kan matcha dem på ett bra sätt men det är många lag som är bra och det blir nog en jämnare serie än på många år. Jag tror även att flera av lagen i Norrbotten genomgår föryngringsprocesser. Men jag säger att Hemmingsmark blir farligast. 

Moröns nyförvär: Jocke Högdahl-Olsson, Myckle, Nuno Stråge, Sunnanå, Hampus Hägg, Olov Bergkvist och Pontus Eriksson, upplockade från egna led.
Förluster: Olov Asplund, Umedalen, Tomas Markström, Skellefteå.

Sunnanå SK satsar ungt

Sunnanå SK har haft en vansinnigt hög spelaromsättning. 15 spelare har försvunnit och 17 nya har kommit in! Men fjolårets tvåa nämns ändå som en av favoriterna i serien. En av tränarna, Thomas Marklund, ser fram mot premiären där Sunnanå möter nykomlingen Älvsby IF.

– Det blir jättespännande och skitroligt. Jag har ingen aning var Älvsbyn står, men de är säkert hungriga när de kommer från fyran.
Hur har det sett ut försäsongen?

– Väldigt bra ut. Roligt, mycket spelglädje och entusiasm och resultatmässigt har det också sett ganska bra ut. Men vad som sedan händer när serien startar stämmer ju inte alltid överens med träningsmatcherna.

Vad har ni för målsättning?

– Vi har ingen målsättning resultatmässigt utan ska försöka utveckla och utbilda laget så mycket som möjligt. Det finns väldigt mycket talang i laget och vi har inte pratat placeringar, det vore ju tråkigt att åka ur men vi räknar inte med att hamna där.  
Ni ger 3,50 gånger pengarna tillbaka om ni vinner serien?

– Det känns mycket begärt. Vi har fyllt på med juniorer och bytt ut halva laget så det är ingen målsättning vi har.

Vilka tar hem det?
– Jag kan inget om något av lagen. Vi har bara mött Bureå och Morön men det är ju svårt att sia.

Vilket blir bästa skellefteålag?
– Ja, jag vet inte, men jag hoppas att vi kan bli det.

Vilka spelare hålla ögonen på i Sunnanå i år?
– Det finns några yngre på väg upp som Krister Andersson, Leo Englund, Emil Pettersson, Jonathan Johansson. John Eriksson har varit fantastiskt bra i vår men det finns fler också, det finns jättemycket talang och känns hårt att plocka ut några enskilda. Jag hoppas vi får hålla ögonen på alla spelare.

Sunnanås nyförvärv: Johannes Norberg (mv), SK Örnvingen, Emil Pettersson (b), juniorlaget, Jerker Bäckström (b), do, Johan Hammarbäck (b), do, Nicklas Westerlund (b), do, Alexander Lindgren (f), do, Leo Englund (f), do, Andreas Lindberg (mf), do, Oscar Lindfors (b), Myckle IK, Artagan Keskin (mf), Alnö FF, Vlado Boduljak (mf), Eriksbergs BK, Pär Lindgren (mf), Myckle IK, Jörgen Bergwall (tränare), Medle, Thomas Marklund (tränare), Lars Åberg (tränare), juniorlaget 

Förluster: Nils Olofsson (mv), Mjövallens BK, Jens Nyström, (b), slutar, Jonas Berglund (b), do, Jimmy Antonsson (b), Sandvikens IF, Mikael Lindahl (b), Drängsmarks IF, Daniel Christoffersson (b), Robertsfors IK, Peter Degerman (b), Bastuträsk IK, Jorgé Manrique (b), ny klubb/slutar, Jonas Desai, (mf), do, Anton Strandberg, mf, do, Steve Hilarie, (f, mv), do, Emil Forslund, mf, Skellefteå FF, Fredrik Hillergren, mf, Jörns IF, Nuno Stråge (f), Morön BK, Morris Lewis (f), Skellefteå FF, Samir Kanlic (tr), Robertsfors IK, Göran Hallberg (tr), SSK Dam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *