Morgonbloggning

Jag vaknade på tok för tidigt i dag. Typ 07.00. Det är tidigt. Men UIK:s materialförvaltare Patrik ”Dockan” Bäcklund vaknade tidigare.

– Jag har läst en timme om Lisbeth Salmander. Jag vaknade fem. Klarvaken.

Han och Roland Arnqvist drog till arenan med en taxi redan 07.45. Där väntade tekniskt möte och annat krims-krams. På tal om krims-krams. Arnqvist har numera en klocka på vardera arm. Han blev så avundsjuk på VK-fotografen Landfors tjusiga klocka att han var tvungen att köpa en liknande i går på Pumashopen. Så nu kör han en PG Gyllenhammar och har en klocka på varje arm.

– Alltid retar det någon, skrattar Arnqvist.

Jag bor tydligen på samma våning som Frankfurts tränare Dr Hans-Jürgen Tritschoks. Mötte och morsade på honom och hans hårman efter frukosten.

jegge1.jpg 

Andrée Jeglertz tar en morgonkaffe med UIK-allt-i-allot Tobias Sundström.

Andrée Jeglertz bekräftade nyss också startelvan för mig. Det blev som misstänkt att Emma Berglund går in som vänsterback och Frida Östberg går upp som mittfältare. Det listade vi ut redan på träningen i går när Östberg tränade avslut och inte långbollar som övriga defensiv-spelare.

Vädret är helt okej. 20 grader kanske och sol men lite blåsigt. Inte för att det spelar någon roll när matchen ändå spelas under tak.

Läste igenom några tyska tidningar nu på morgonen. Det stod inte en rad om matchen i Frankfurter Allgemeine, där var den . I Frankfurter Neue Presse var det en artikel om Marta som i princip ha utomjordiska egenskaper som fotbollsspelare och det stämmer ju nästan.

Underbara Bild-Zeitung hade några korta rader om duellen mellan Prinz och Marta. Det var faktiskt allt jag hittade. Den stora nyheten i de tyska tidningarna verkar vara att Jürgen Klopp i går gav sin första presskonferens som Borussia Dortmunds nya tränare. Han tränade förut Mainz 05. Och det är i just deras buss som UIK åker till och från arenan här i Frankfurt. Men det verkar de tyska tidningarna ha missat. Branschtidningen ”Kicker” hade i alla fall en kort artikel om matchen i gårdagens tidning, vinklad på amerikanska mittfältaren Alexandra Krieger.

Det var nog allt för stunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *