Lördagssammanfattning

Det blev verkligen en händelserik eftermiddag på Commerzbank Arena. UIK var ett ribbskott i från en seger som kanske hade varit orättvis men säg när fotboll eller sport senast var rättvis?

Presskonferensen blev i alla fall en fest på sitt sätt. Andrée Jeglertz stämde i bäcken, beklagade sig över rekordpublikens uppträdande när Marta tog emot silvermedaljen och Jeglertz lockade på så sätt fram den tyskaste av arrogans från hemmatränaren Hans-Jürgen Tritschoks. I rakt nedstigande led från Franz Beckenbauer, Uli Hoeness och Lothar Matthäus tog han saken på så sätt att han tog heder och ära av Marta och kallade henne för en icke-fair-play-spelande spelare. En dålig vinnare helt enkelt.

Jaja. Frankfurt var värt segern. UIK får växa på sig ett år till och behöver mer tyngd och snabbhet i både anfall och försvar.

ooo

Umeå Södra torskade. Med 0-9! Mot Göteborg! De är ju inte ens ett topplag. Tung period för Södra och jag ska avvakta ett tag innan jag börjar citera mig själv eller The Hives ”Hate to say I told you so”. I dag (söndag) möts Bälinge-Hammarby, oavgjort där och Södra håller sig kvar på rätt sida strecket, om än med en match mer spelad än de båda.

ooo

På tal om att ha fem poäng i damallsvenskan. Även Sunnanå åkte på torsk. LdB är ju bra så det är ingen katastrof å andra sidan hade ett fjolårs-Sunnanå lika gärna kunnat skrälla i Malmö.

ooo

Ersboda vann på Domnarsvallen mot Brage. Starkt av ESK. De hankar sig ändå fram och tar lite poäng här och där, trots en del skadeproblem och trots att de släppt in mest mål i serien hittills. Å andra sidan har de ju gjort flest också (tillsammans med Sylvia och Gröndal).

ooo

Kortnoterat i övrigt. IFK Åkullsjön vann sin första match i damtvåan! Spöland slog Guif i söderfyran (ny skräll på grus, skaffa aldrig konstgräs i Vännäsby) och Skellefteå FF tog sig tillbaka till vinnarspåret genom att slå jumbon Infjärden hemma. 

ooo

Nu är jag jättetrött. Måste sova. Får återkomma i morgon.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *