Måndagsinlägg om helgen

Hade tänkt skriva i går kväll men var helt trött. Fick mig bara tre timmars sömn i Frankfurt men tog mig upp i tid. Det var härligt. Både fotograf Hägglund och UIK-Arnqvist försov sig (för första gången i livet typ för de båda), de kom fullständigt uppjagade ner till receptionen där jag väntade in dem. Sen tog vi en taxi till flygplatsen och var ändå där före övriga!

Jaja. Nu är jag hemma och här är sammanfattningen av söndagen.

Umeå FC torskade mot Falu FK och snacka om att Johan Olofsson fick sig en mardröms-debut i UFC-tröjan. Första tävlingsmatchen för klubben och efter tre minuter hade han släppt in två baljor. Inte nog med det. Han stod ju för Teg mot Sandvik på kvällen också och släppte in 0-1 efter en riktig Rembrandt. Jag såg bara första halvlek men i andra spelade han upp sig enligt uppgift och var riktigt bra, inte så konstigt att han är lite ringrostig. Nu får Olofsson också vakta kassen i derbyt mot Ersboda på onsdag med Tim Markström avstängd och Vladimir Sudar skadad.

ooo

På tal om Sudar. Ringde honom i dag och kollade läget. Han skulle röntga sig på torsdag eller fredag och kanske ta bort gipset då från foten.

– Ser det bra ut då kan jag nog börja träna lite lätt, men inte köra hundra procent än. Kanske att jag kan vara tillbaka innan vårsäsongen är slut, säger UFC:s bosniske målvakt som verkligen inte fått en rolig start i klubben.

ooo

Gällande Ersboda saknar de Tomas Lindberg (skadad) och Fredrik Isaksson (avstängd) på onsdag. Pratade med Örjan Andersson (som var kvar nere i Dalarna) i dag.

– Vi hoppas få tillbaka Viktor Holmlund och får se hur vi löser högerbacken, det finns flera spelare vi kan använda där.

Som?

– Eventuellt Tobias Stenman, vi får se.

Stötte även på, en som vanligt välekiperad, Christoffer Johansson på stan. Han var laddad för derbyt.

ooo

saevar_ik_maalskyttar_dam_2.jpg

Angelina Eriksson, Emelie Sandström (2), Louise Sjöström, Jonna Segrén. FOTO: BO SVENSSON

Tillbaka till helgen då. Sävar IK:s damer tog en 5-1-seger borta mot Betsele FF i söderfyran. De fyra målskyttarna ser ni på bilden ovan.

ooo

Helgens absolut sjukaste resultat kom i går i damtrean: Röbäck-Umeå Södra Ungdom, 1-16!

– Så blev siffrorna i går. Det var en väldigt kul match för vår del och skoj att det var så många olika målskyttar, säger Jennifer Boman som gjorde fyra mål.

Många målskyttar men du gjorde flest mål?

– Ja, det blev så.

Hade Röbäck inget försvar eller?

– Det hade de väl men vi var väldigt effektiva. Sen var det lite konstigt att de hade backlinjen så högt upp. Vi slog bollar mellan eller över deras backlinje och hade snabba forwards som löpte igenom och gjorde mål.

Det stod 8-1 i halvtid, ändå starkt att behålla fokus i andra?

– Ja, faktiskt. Kul att vi ville fortsätta spela och att vi gjorde det så pass bra.

ooo 

Allvarligt talat. Hur het är inte Viktor Brännström i Piteå? Han har gjort nio mål på fem matcher för Piteå, eller nio på fyra, i Piteås premiärseger mot Anundsjö gick han mållös av planen. Sedan dess alltså nio av lagets 14 mål, imponerande!

ooo

Noterat från norrfemman. Kaif och Medle toppar serien med full pott, nio poäng, efter tre omgångar. Mest imponerande med det är att inget av lagen släppt in något baklängesmål ännu.

ooo

Noterat från söderfemman. Täfteå IK har 20-2 i målskillnad på tre matcher. Strongt! De kanske skulle kunna låna ut en målskytt till Stöcke IF som är mållöst efter tre omgångar.  

ooo

Helgens mesta målskyttar var Ida Eriksson i Vindelns division V-lag som gjorde fyra då Vindeln derbyslog Tvärålund med 7-0. Jimmy Bergström drog in fyra för Robertsfors BK i söderfyran (5-1 mot Tavelsjö) Och förstås Jennifer Boman i Södra Ungdom.

ooo

bolidens_maalskyttar__4681.jpg

I norrfyran vann Boliden derbyt mot tabelljumbon Bastuträsk med 2-1. Och jo då, John Strömberg gjorde ett av målen. Det andra gjordes av Tobias Hermansson. Boliden som nu toppar fyran på tio poäng, lika många som Betsele, en stark start! De två hjältarna ser ni på bilden ovan, inskickad av Peter Wikberg, tack för den! �

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *