Grismatch på Grubbe…

fotboll002__4685.jpg 

Simon Mårtensson reducerade till 1-2 för Umedalen. FOTO: ULF HÄGGLUND

Var och såg Umedalen-Mariehem i går kväll i dunjacka, mössa och handskar på vindpinade Grubbevallen. Det var inte mycket till fotbollsmatch. Mycket tjong och grisspel. Bortalagets backlinje var stabil mot ett långbollsspelande Umedalen och i hemmalaget var högerbacken Magnus Johansson en av få som förtjänade beröm.

Mariehem tog en rätt välförtjänt seger. Umedalens målvakt Mattias Bergström gjorde en prakttavla på en frispark som gav Tobias Rudh chansen att slå in returen och sen stod Oskar Edholm och Gustaf Persson och tittade på när Robin Nilsson gjorde 2-0 från nära håll. Inhopparen Simon Mårtensson tröstmålade för hemmalaget. Men det målet såg jag aldrig. Då hade jag just dragit hem. Man ville ju inte missa Lill-Bjärreds kaptensinsats i landslagströjan. Jag hade för övrigt satt en slant på kryss i division II-derbyt. Korkat. Jag borde förstått att det skulle vända för både Umedalen och Mariehem. Däremot vann jag en fin Ramirent-t-shirt på en lott jag fick av en kompis som drog redan i halvtid. Tjusigt.  

ooo

I kväll har jag för övrigt satt en slant på Anundsjö mot Holmsund, Bredbyngänget vann båda i fjol och har två raka nu.

ooo

På tal om landskampen. Anders Svensson var ju lysande. Och visst är det fantastiskt att vi äntligen fått fram en svensk Ivan Campo? En småknubbig innermittfältare som ser ut att spela fotboll stillastående men löser alla uppgifter genialt. Svensson känns faktiskt vassare än Linderoth just nu. Jag hoppas Svensson får ett erbjudande av Bolton efter EM.

ooo

I övrigt säger vi grattis till Umekamraterna som tog sin första seger för säsongen i söderfemman. Robin Forsberg matchhjälte med matchens enda mål mot Sävar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *