EM har börjat

EM har börjat och jag blev väl inte direkt hänförd av matchen men jag kan inte annat än lida med Alexander Frei. Att som kapten få en så pass seriös knäskada i första halvleken i öppningsmatchen på hemmaplan måste kännas väldigt tungt framförallt då med tanke på att tacklingen i sig inte var särdeles ful utan bara väldigt olycklig. För er som inte såg matchen så vann Tjeckien med 1-0 efter att Vaclav Sverkos gjorde mål med en smalbensträff endast värdig allas vår Håkan Mild.

Nu till länsfotbollen. Sveriges jämnaste serie (division IV Norra Västerbotten) fick sig idag en ny ledare då Norsjö vann mot Burträsk med 5-0 samtidigt som Betsele förlorade mot Blattnicksele med 3-0. Norsjö har fortfarande en match mindre spelad och kan således skaffa sig en ledning på fyra poäng vilket lär behövas då det i nuläget finns hela 6 lag som är med i toppstriden.

I söderfyran spelade GUIF oavgjort mot Robertsfors och därmed har Spöland läge att gå upp på förstaplatsen vid seger imorgon mot jumbon Röbäck.

Dagens målkalas bjöd Spölands damlag på då Betsele FF besegrades med hela 11-0 i södra damfyran. Värt att notera är att laget hade hela fem stycken tvåmålsskyttar nämligen: Hanna Eriksson, Hanna Hörnberg, Hanna Lie, Helena Lundgren och Linn Morin.

Madeleine Edlund räddade en poäng åt UIK då hon i den 86e minuten kvitterade Djurgårdens 2-1-ledning.

I damtvåan plockade Mariehem två poäng när Åkullsjön besegrades med 0-2 och laget har därmed lite häng på topplagen i tabellen.

Nu blir det mer EM och jag hoppas på bättre fotboll.

Håll koll på Bålfors som enligt säkra källor ska ”göra staden” ikväll!