”Måstematch” för Södra

BLOGGEN PÅ PLATS. Går inte annat än att vara glad i det vackra sommarvädret. FOTO: Joakim Bålfors

Såg delar av Umedalen–IFK Luleå igår. Var väl ingen höjdartillställning direkt även om vädret och Bjuhrs sträckta vrist som betydde 1-0 värmde. Slutade 3–0 tillslut efter mål av Gustaf Persson och Erik Isacson. Mariehem å andra sidan förlorade sin match mot Anundsjö. Enligt uppgift hade med flertalet kvalificerade lägen men lyckades inte få dit bolluslingen.

Såg andra halvlek av Samba FF–Täfteå. Många tränare i söderfemman hävdar att Täfteå är ”årets Gimonäs” och att de skulle klara sig minst lika bra som GUIF gör i fyran. Mot Samba visade Täfteå stundtals prov på detta men tränare Jan–Erik Länta sa efter matchen att det var deras sämsta matchen hittils också. Tog några bilder från matchen. Med tanke på kvalitén på min kamera så måste jag säga att bilderna blev rätt hyffsade ändå.

Har Umeå IK hamnat i en formsvacka? Förlust i onsdags och igår mot Djurgården räddade Madeleine Edlund en poäng med sitt mål i 87:e minuten.
– Vi har inte flyt med oss nu, sa också Andrée Jeglertz efter matchen.

Ska nu ge mig av till Gammliavallen för att se Umeå Södra–Hammarby. 6–34 är Södras målskillnad efter nio omgångar. Känns som att detta är en måstematch för Södra. Hammarby är väl ett lag som man kan vinna över? Samtidigt tar Sunnanå emot Kopparbergs/Göteborg på Norrvalla. Streckdramatiken fortsätter.
Sunnanå SK 9 1 2 6 9-15 -6 5
Umeå Södra FF 9 1 2 6 6-34 -28 5

Måste väl i förbifarten yttra något om gårdagens EM–premiär. Tyckte att Schweiz förtjänade minst oavgjort. Log hånfullt när Brückner bytte in Sverkos, stor flopp i Mönchengladbach, och tänkte att nu blev inte Tjeckien bättre direkt. Men då strumprullar han in ettan förstås och Tjeckien tar tre.

Ikväll är det stormöte på Wörthersee Stadion då Tyskland möter Polen. Finns mycket mer än bara fotboll i den bataljen. I Tyskland återfinns Podolski, Klose och Trochowski som alla är födda i Polen. Även Tim Borowski sägs ha rötter till grannlandet i öst. Mitt tips är att Tyskland vinner med 2-0. Klose och Mario Gomez gör varsitt mål.