Holmsund vann länsderbyt

Bodenaktuelle Timothy McNeil gjorde mål i den 78:e minuten. Då stod det 1-0 efter att Rickard Bojang gjort mål efter tjugofem minuter av matchen. Mariehem kom inte upp i normal standard och segern var odiskutabel.

I söderfyran har det hänt grejor i toppen. Nykomlingen Gimonäs tog över serieledningen efter att Spöland förlorat en het batalj på Älvdungen, mot Sörfors alltså. Ska väl inte skriva några längre rader om matchen men för egen del kändes det som att vi var snäppet vassare.

Toppquadrupeln med Gimonäs, Sörmjöle, Spöland och Teg har ryckt i tabellen. Ska bli ruskigt intressant att se vilka som står som slutsegrare. Spöland har nu två raka förluster och Teg har det gått väldigt knackigt för på sistone. Men en bra höstsäsong kan ju innebära avancemang ändå.

Efter 3-1 segern mot Clemensnäs såg Rusksele ut att gå mot bättre tider. Men idag föll man igen. 3-2 mot Kågedalen sen motståndarna vänt ett 1-2 underläge till seger 3-2. Trots sammanslagningen med Lycksele FF inför säsongen har Kurt Forslund och ledarteamet i Rusksele knappt några spelare att röra sig.

– Idag var vi två på bänken. De var fem och orkade ända in i slutet, sade Kurt.

Svarar på signaturen ”Kommentars” kommentar:

De bästa 92:orna spelar i juniorallsvenskan och några spelar seniorfotboll. Kan hålla med om att det är bra för dem. Men hur är det för de andra? Den s.k bredden? De som inte platsar i juniorallsvenskan eller ett representationslag i seriesystemet? Kan säga att kuska upp till Norrbotten varannan helg är dubbelt så utvecklande som att spela i någon utvecklings- eller U18-serie.

På min tid var det så att varje lag hade ett juniorlag i pojkallsvenskan och ett i juniorallsvenskan. De bättre fick förstås chansen att pröva på spel både i juniorallsvenskan och i representationslag samtidigt som man hade igång två juniorlag i två riktigt bra serier. Går inte att jämföra med någon utvecklingsserie eller U18-serie.

Idag har bredden försvunnit. Bara i det pojklag som jag och Englund tränar så har vi första säsongen på elvamanna problem med att få ihop en hel trupp. När jag var i samma ålder var det de minsta problemet, i de flesta cuper ställde vi upp med två lag. Men den bistra verkligheten är idag att unga pojkar och flickor väljer andra aktiviteter istället för sportutövande.

Längesedan signaturen ”Clement” hörde av sig. Du får hoppas på Holland i OS i Peking. Samtidigt går Tyskland till final där man ställs mot Spanien. Rysslands framgångs saga är all. Överraskningsmomentet har försvunnit.

7 kommentarer

  1. För den sk bredden finns både p-16 och u-18 serier. Istället för att betala bussbolag pengar kan klubbarna utbilda tränarna. ”Nivån” på de pojk”allsvenska” lagen i Norrbotten är fruktansvärt låg.

  2. Kommentar: Inte för att nedvärdera dig på nåt sätt eller jo, jag måste tyvärr göra det för du verkar inte ha någon koll alls. Bodens BKs juniorer är väldigt mycket än bättre än Ersmark och GUIF:s u18-lag, även de bättre lagen i Skellefteå och i Piteå är bättre är dem. Sen så är vet jag av egen erfarenhet att det är roligare att spela i juniorallsvenskan än i u18 just pga resorna.

  3. Alltså jackan!
    BBK:s juniorer spelar i ”Juniorallsvenskan”. Detta – i huvudsak 90-lag – spelar hyfsat jämnt mot IFK:s, ESK;s och SSK:s 91-92 LAG!
    Dom bästa 90:orna i Umeå spelar seniorfotboll i respektive klubbar!
    Pojkallsvenskan håller så låg klass att tom Spölands IF hävdar sig väl där (jag tror tom att dom leder serien!!)
    Tycker man om bussresor så kan man ju alltid bli busschaufför och lira för skojs skull med typ Sörfors!!

  4. Ledsen ja har sörjt sorgen under denna tid. Ja såg aldrig matchen så ja var inte beredd på smällen. Ja är impad av Hiddink men har svårt att se dem vinna semifinalen. Men tyvärr kommer vi troligen få se en tysk seger i EM genom fasta situationer.

  5. Kommentar: Så du tror att de bästa 90erna i norrbotten inte spelar fotboll på en bra nivå? Alexander Lindahl är ordinarie i division2-laget piteå som nykomlingar överraskar. I samma lag så har Johannes Lidström -91 fått ta över mellan stolparna eftersom Fredrik Enberg är skadad och har gjort det bra. Emil Johansson har fått lira från start eller hoppat in ett antal matcher nu med Bodens a-lag i division 1. Att de bästa 90erna lirar i div4 säger ju ingenting egentligen för div4 är en riktig lallarserie.. De bästa spelarna spelar i a-lagen i div1-4. De som inte lirar i a-lagen lirar i juniorallsvenskan. De LAG och spelare som inte har tagit sig till juniorallsvenskan lirar i u18. Så varför skulle det vara mer utvecklande att spela i en serie där alla som inte är bra nog för a-lag eller juniorallsvenskan lirar?

  6. Alltså Jackan!
    1. Pojkallsvenskan norra är inte samma sak som juniorallsvenskan norra.
    2. Visst finns det duktiga 90-or i Norrbotten – men dom är inte många!
    3. I Umeå finns 3-4 kvartergäng som lirar i div II
    4. Div IV Södra Västerbotten har visserligen lallarlag men nivån är betydligt högre än juniorallsvenskan norra
    5. Juniorallsvenskan norra försvinner sannolikt nästa år

    Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *