Gothia 10

Så var Gothia slut och det är dags för en summering av hela turneringen.

Länet fick en vinnare tillslut. Mariehem SKs flickor 94 vann B-slutspelet. Det kommer mer i tidningen på måndag men här är en mästarbild på tjejerna

msk-mastarbild.jpg

Mariehems SKs flickor födda 1994 vinnare av B-slutspelet.

För länet var det kanske inte den bästa upplagan av Gothia Cup. De på förhand hypeade Umeå FC åkte tidigt ur turneringen och känslan efteråt var att fotboll är ett lagspel och att UFCs problem var att de inte var tillräckligt samspelta. Umeå Södras unga F-19lag åkte också ut rätt tidigt men det är ett fruktansvärt talangfullt lag och de har absolut framtiden framför sig.

13 av totalt 30 lag gick vidare till A-slutspel varav Täfteås P-16 och UIKs F-17 åkte ut dirket på onsdagen. Totalt åkte tre lag ut på straffar och två lag blev utslagna av länskonkurrenter. Den åldersgruppen som var mest framgångsrik var flickor 15. Umeå IK/Böleäng, Sandåkern, Umedalen, Stämningsgården, Vännäs och Sunnanå gick alla vidare till spel på torsdagen. Absolut längst gick av 93orna trion Umedalen, Sandåkern och Umeå IK/Böleäng som tog sig till sextondelsfinal.

Absolut längst gick dock Sandåkerns flickor 14 som tog sig hela vägen till semifinal där Åsa IF blev för svåra. Laget blev därmed delad trea, förbannat svagt att inte ha match om tredjepris men det kan inte hjälpas.

På bloggens nya favorit ”Rödäng”s begäran kommer här en bild på några av tjejerna i laget.

sandakern.jpg

Målskyttarna från matchen mot Retterne IS.

De spelade väldigt bra fotboll och om det tröstar någon så vann Åsa IF alltihopa.

Bloggmässigt så var turneringen en total katastrof. Det började godkänt med tre inlägg men sen rasade det som ett korthus. Så jag får be alla de som läser bloggen om ursäkt men det visade sig att Gothia krävde mer av mig än jag trodde på förhand. Totalt blev det tio inlägg på 6 dagar vilket inte är godkänt. Problem med trötthet, stress, tekniken, kosten och de facto att jag var påväg nånstans nästan hela tiden satte käppar i blogghjulet. Det har dock varit väldigt roligt att följa Gothia Cup och jag fått träffa många trevliga ledare och föräldrar. Ja det blev mycket Umedalen men det fanns rätt logiska anledningar bakom det. Tid och plats var det mest avgörande för vilka matcher jag skulle se.

Så nu kommer allt det jag inte hann blogga om tidigare.

Möt Pancho ledare för Salvadorklacken mot Umedalens pojkar 94 på Heden 4.

pancho.jpg

Han levde rövare på Heden 4.

Onsdagen var den dagen som var absolut jobbigast, jag satt ett tag i regnet själv och ringde in alla resultat från sista gruppspelsmatcherna samtidigt som jag försökte planera kvällen. En bra bit efter 10 fick jag fara därifrån då såg Kviberg ut såhär.

heden.jpg

Folktomt på Kviberg

Jag tappade fattningen en gång under denna cup och det var efter min systers 32-final då den ”utsända” ,läs Göteborgaren, från VK pratade med min lillasyster. Då var det nära… Men jag höll mig i skinnet och kan nöja mig med att påpeka att VK kom på att det var Gothia efter att turneringen pågått i tre dagar.

Pratade med en domare i torsdags som sa att konstgräset spred sig söderut i raketfart. Fina Bläsebovallen skulle bli konstgräs och ytterligare ett stort antal planer ska bli konstgräs. Jag beskyller de som inte vill ha konstgräs för att vara fotbollsonanister men ärligt, varför ska det vara konstgräs i Göteborg där man utan problem kan ha gräsplaner?

Nya Gamla Ullevi (?) kommer nog att bli ruskigt fin arena. Såg grunden nu när jag var nere och det där kan inte bli annat än succé.

Avslutar med ytterligare en målbild på bloggens lillasyster och tackar därmed för mig denna turnering.

bloggens-syster.jpg

Målskyttarna mot Gamla Uppsala, Pernilla Stenlund 2, Anja Englund.

2 kommentarer

  1. Är du vad man ska kalla en journalist? En sådan borde väl förstå att man inte inleder två meningar i rad med samma tre inledande ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *