Myrestam påväg till Sundsvall

”Micke” Lustig gick ju som bekant till Rosenborg. GIF Sundsvall letar nu febrilt efter en ersättare och enligt Sundsvalls Dagblad är det framförallt två namn man jobbar på: David Myrestam och Elias Storm. Egentliga högerbacken Billy Berntsson har fått vikariera på vänsterbacken men nu ser man möjligheten att flytta över honom och in med en naturlig vänsterfot.

– David är en intressant spelare, men om vi är intresserade av att värva honom nu eller senare återstår att se, sa GIF:s klubbdirektör Torbjörn Wiklund till Dagbladet igår.

Kollega Grefve grävde fram att Sundsvall varit i kontakt med Umeå FC om en övergång innan transferfönstret stänger den 1 augusti.

– Sundsvall har framfört sitt intresse för David Myrestam, säger Umeå FC:s sportchef Håkan Bäckström.

Myrestam har tidigare varit och provtränat med Sundsvall, senaste gången för en månad sedan. Själv har Myrestam framfört en önskan till Håkan Bäckström om att flytta 26 mil söderut. Även om han själv hävdar att han inte känner till Sundsvalls intresse.

– Nej, jag har inte hört någonting. Jag räknar med att stanna i UFC, sade han när Grefve var i luren.

Problematiken som finns är att Umeå FC fortfarande är med i toppstriden och knappast vill sälja en utav sina bästa spelare inför höstsäsongen, dessutom med så lite tid kvar tills transferfönstret stänger. Ett alternativ som Håkan Bäckström nämner är att Sundsvall köper Myrestam nu men han spelar klart säsongen i Umeå FC.

umeaa_fc-robertsfors012__46.jpg

Myrestam i action mot Robertsfors. FOTO: Magnus Johansson. 

1 kommentarer

  1. riktigt dåligt av vf hur kan man inte anse att en vinst med 10-2 i div tre inte är värd att nämnas, nä riktigt uselt!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *