UFC vann och Ersboda förlorade

Höstpremiär och avslutningen på en fantastisk fotbollshelg i Umeå. 603 personer hade letat sig Gammliavallen, undertecknad var inte en av dem då han hade andra VF-sysslor att roa sig med. Nog om detta. Umeå FC vann och man gjorde det rättvist mot Valsta Syrianska. 2-1 slutade matchen.

Fredrik Wennebro gjorde 1-0 efter tolv minuter då han fick bollen från Hermansson, fintade ned målvakten och satte den i mål. Om sin egen insats sade United-supportern följande till kollegan Grefve.

– Jag är inte nöjd. Tycker inte att jag hade så mycket boll som jag brukar ha.

– Han går från klarhet till klarhet, sade Janne Westerlund om Wennebro.

Förre Kalmarspelaren Brima Koroma kvitterade i 51:a minuten men med tian kvar visade Hermansson att gammal är äldst genom att göra 2-1.

På tal om UFC. Uppdatering verkar inte vara föreningens starka sida. Även om Rickard Holmlund var tävlingsledare på festivalen känns inte KIF Örebrotränaren som en kontaktperson för Umeå FC längre. Se här.

Ersboda å andra sidan förlorade. Falu FK vann med 4-0 sedan man ökat på 1-0 ledningen i paus med ytterligare tre mål. Första halvlek var en relativt jämn historia men i andra drog hemmalaget ifrån.

Eric Appiah startade matchen som yttermittfältare för att sedan bli mittback. Enligt rapporterna klarade han de ovana rollerna med bravur.

Tobias Stenman fick utgå pga skada. Den här gången var det en lårkaka.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *