Onsdagen

Det har gått ännu en onsdag av sommaren och det var en ganska kall sådan även om det spelades mycket fotboll både i länet och i resten av världen.

Division 2 bjöd på ett hett derby mellan Mariehem och Holmsund, förra derbyt vann Holmsund med 2-0 och det såg länge ut att bli Holmsunds-seger även denna gång men Robin Arestav ville annorlunda. Vid ställningen 2-4 och fem minuter kvar av ordinare tid klev han fram och gjorde sitt andra för kvällen och tre minuter senare kvitterade han till 4-4. Detta innebär att han har gjort 7 mål de senaste två matcherna vilket imponerar med tanke på motståndet.

En annan spelare från länet som är i målform är Flurkmarks Ulrica Björnehall. 4 blev det idag när Vindeln enkelt besegrades med 7-0 och Björnehall har nu gjort 22 mål på 6 matcher i ett Flurkmark som garanterat kommer lämna division 5 västra till nästa år, laget är hitintills obesegrat och har klart godkända 53-1 i målskillnad.

I Norrfyran spelades fem matcher och intressantast med tanke på toppstriden är att Betsele kryssade borta mot Boliden samtidigt som Rönnskär vann mot Mjövallen med 5-3. Detta innebär att Norsjö fortfarande leder med duon Betsele/Rönnskär hack i häl och en match mindre spelad.

Kvällens utskåpning stod Sandåkerns J-Allsvenskanlag för. IFK Umeå besegrades med 8-0 och laget har nu 16-2 på två matcher. Plantskolan/talangfabriken fortsätter att leverera, får hoppas att min gamla gympalärare tillika assisterande tränare i A-laget Johan Eklund inte knäcker dem som han knäckte mig och mina klasskamrater under högstadiet.

Tegs SK är fortsatt ledare av söderfyran. Idag besegrades Vilhelmina med klara 6-1 och bakom dem så slog Sörmjöle GUIF med 1-0 samtidigt som IFK Umeå seglar upp på en tredjeplats efter att bloggens andralag (Sörfors) slagits på Älvdungen. Noterbart att en av Bålfors alla favoriter, Carl Lif, gjorde mål. Skall bli kul att höra vad Bålforsen har att säga imorgon. I botten av tabellen plockade Ersmark och Sandvik tre sköna poäng efter varsin uddamålsvinst vilket resulterar i lite säkrare mark i tabellen.

Sveriges damer förlorade mot Kina i OS och om matchen finns väl inte så mycket att säga men oerhört roligt att få höra Glenn Strömbergs vackra stämma i rutan igen.

ROBIN SÖDER! Vart har IFK vaskat fram den killen? Även om det inte räckte hela vägen fram för blå-vitt så fortsätter 17-åringen att prestera. Återstår att se om det blir succé hela vägen eller om han börjar sparka sönder dörrar framför TV 4 á la Sebastian Rajalakso.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *