Helgen

Det har blivit dags att summera helgen och vi börjar med herrarnas Division 2.

Samtliga lag från länet förlorade och värst var det kanske för Robertsfors som tappade 2-0 till 2-3 i 86:e minuten mot Friska Viljor. Men även Mariehem åkte på en sur förlust då IFK Luleå sprang ifrån dem med knappa 20 minuter kvar. Holmsund förlorade mot Kiruna med 1-2 och Umedalen lever farligt efter en 0-2 förlust mot Infjärden. Den stora vinnaren i sammanhanget är Skellefteå FF som vid seger imorgon mot Piteå skaffar sig en ledning på 13 poäng. Den enes död den andres bröd.

I Division 3 herrar blev det också idel förluster för länet. Sandåkern blev överkörda av Ytterhogdal med 0-4 och Lycksele förlorade med 1-3 mot IFK Sundsvall.

Oavgjort gånger två blev det för lagen i ettan. UFC fick med sig 0-0 från mötet med Brage och Ersboda spelade 3-3 mot BK Forward om nu nån har lyckats missa det.

Helgens prestation stod IFK Ålunds Johan Johansson för. Vid ställning 1-3 mot Rusksele och en man mindre på banan klev han fram och gjorde ett hattrick. 4-3 blev det i Ålunds favör och bloggen lyfter på hatten.

Västerbottens just nu mest dominanta lag, Flurkmark, vann i helgen med 16-0 och Lina Strandberg stod för 4 stycken. Laget har nu gjort 69 mål på sju matcher och frågan är inte om de kommer att gå upp til fyran utan frågan är om de kommer göra över hundra mål i år.

Allt studsar Tegs väg just nu. Laget vann 3-0 mot Tavelsjö samtidigt som toppkonkurrenten Sörmjöle förlorade en smula överraskande mot bottenlaget Ersmark och GUIF kryssade mot Bålfors Sörfors. Detta i sin tur leder till att IFK Umeå kan segla upp på en andraplats i tabellen om laget besegrar Robertsfors på onsdag.

I den norra fyran vann Rönnskär Railcare med 5-0 mot Myckle och Betsele kryssade mot Malå. Slagläge Norsjö med andra ord som har en match mindre spelad men fortfarande ligger i topp.

För övrigt anser jag att Therese Kapstad skall spela OS med tanke på Sveriges kvalitet på spelet so far hade hon knappast gjort saken sämre i alla fall.