Måndag

Tillbaka på plats efter en helg som innehöll ett besök i kult-orten Ödeshög och en släktträff så kommer här något försenat lite om vad som hände i helgen.

I Damallsvenskan förlorade Umeå Södra med 0-2 mot bottenkonkurrenten Kristiansstad. Tungt är ordet.

Både UFC och Ersboda vann sina matcher i helgen. UFC med 2-1 mot Sylvia och Ersboda körde över Östersund med 4-1 och Ersboda ligger därmed på sjunde plats i tabellen. Något som i och för sig inte säger så väldigt mycket då bottenstriden involverar hela åtta lag. Och även om Ersboda är det lag som ligger sämst till i tabellen tror jag Janne Westerlund drar en lättnadens suck efter segern mot Sylvia. Förlust i den matchen och lillebror Ersboda hade legat endast två poäng bakom, något som hade kunnat bli ett hjärnspöke för spelarna i FC då tanken på att ligga efter ESK är något som förmodligen är otänkbart i det blåa lägret.

I södra fyran missade Teg chansen att säkra avancemang men jag tror att de fixar det tillslut ändå. Och om de går upp så bör det glädja Sandåkern som på så sätt slipper en bortaresa. Tyvärr åker Lycksele ur trean så Västerbottens kvot är med största sannolikhet oförändrad även nästa år.

Ikväll möts Medle och Ålund i norra femman och Mikael Dahlbergs Djurgården möter Örebro på hemmaplan.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *