Edholm drömmålade

Kom hem från Turkiet imorse. Från en temperatur på runt 40 grader kommer man till Umeå där det ligger på ungefär tolv. Skillnaden därefter.

Kvällens hetaste match var div 2-derbyt mellan Mariehem och Umedalen på MSK-Arena. Själv kunde jag bara se slutet av andra, kom i samma veva som Edholms kvittering.

Första halvlek ska enligt kollega Jerry ha varit chansfattigt. I andra tände matchen dock till och efter 66 minuter satte Robin Arestav, vem annars?, 1-0. Repliken kom i 71. Frispark från halvplan, Umedalens lagkapten Oskar Edholm inväntade bollen och drog till på volley och bollen gick som en missil rätt upp i bortre krysset. Ett av de snyggare målen på MSK-Arena.

Som kollega Englund sade. ”Han gör inte om det om han får tusen chanser”.

Umedalen fick vind i seglen efter målet och med fem minuter kvar skickade pigge Kristoffer Stenman in ett inlägg som vikarierande anfallaren Gustaf Persson nickade i mål. Mariehem hade några halvchanser på fasta men lyckades inte utnyttja dessa.

Tre oerhört viktiga poäng för Umedalen som nu har lika många poäng som IFK Timrå, Mariehem och Holmsund.