Soppan

Här kommer en redogörelse kring soppan i division 2 damer som fick Sandåkern uteslutna, det har redan stått i papperstidningen men det kommer här på begäran.

Allt började när Sandåkern lämnade walk-over i bortamatchen mot Självad i tron att straffet skulle bli av ekonomisk art och en varning. Straffet blev istället uteslutning, vilket Sandåkern överklagade till Disciplinnämnden. Överklagan hade föregåtts av en rad samtal mellan SvFF, VFF, Sandåkern och Själevad där tipset från SvFF var att spela om matchen på en ny tid. Själevad ville dock inte fatta beslut om saken utan inväntade Disciplinnämndens beslut.

Den 3/9 kom så beslutet från Disciplinnämden där de avslog Sandåkerns begäran att få stanna kvar i serien. SSK skickade en inhibitionsansökan till Besvärsnämnden som avslogs den 5/9 och Sandåkern överklagade även det beslutet för att få visa varför de tycker att det förelåg ”särskilda skäl” till walk-overn. När Sandåkern så började gräva i alla turer såg de att Själevad i ett dokument skrivit att de absolut inte ville spela om matchen. Något som gick tvärtemot vad deras representant tidigare sagt till Sandåkern.

Så där har ni det, något förenklat hur det gick till och jag säger bara såhär: Hade det vart ett topplag som lämnat w.o hade förbundet aldrig uteslutit det laget så skärpning SvFF!

2 kommentarer

  1. Det är ju lag i andra div 2 serier som också blivit nedflyttade, div 2 sydvästra Götaland. Där var det skador och sjukdomar man skyllde på men nu är det minst 2 serier för det laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *