Helgen

Avgöranden ja. Nästan samtliga serier spelade sin sista omgång i helgen och det finns både vinnare och förlorare. Under lördagen avgjordes både damtvåan respektive damtrean. I tvåan avgjordes den täta bottenstriden och den stora förloraren blev Umedalen som kryssade mot Själevad och därmed åkte ut. Desto gladare då i Åkullsjön där laget genom en stark 5-1 vinst mot Sörböle säkrade nytt kontrakt.

I damtrean står det nu klart att Vännäs/UIK vinner. Umeå Södra slog förvisso Burträsk med 1-0 men det räckte inte hela vägen fram.

I division V södra, herrar blev det Täfteå som tog hem seriesegern med endast två mål bättre målskillnad än tvåan Ersboda FF. Stort grattis från bloggen och de kommer att bli att räkna med i divsion IV nästa år.

I södra sexan drog Lövånger det längsta strået men det satt hårt inne. De vann idag mot Umedalens FF som trots tabellpositionen bjöd upp till dans. 1-0 blev det inför det dryga 100-talet personer som såg på, vilket är mycket folk med division 6-mått mätt.

Mariehems juniorer tog full pott sin femma och nu har länet fått ytterligare ett lag utan poängtapp. Flurkmark vann under söndagen med 7-0 mot serietvåan Vännäs och har därmed spelat in 30 poäng av 30 möjliga.

I Damallsvenskan blev det 0 poäng för länet. Både Umeå Södra och Sunnanå förlorade och det börjar se tungt ut för Södra, 5 poäng upp med en match mer spelad och det finns risk att det blir ettan nästa år.

Ersboda fortsätter att blanda och ge. I lördags blev det en nu förlust i en allmänt svängig match mot IK Brage. UFC däremot tog 3 poäng efter att Falu FK besegrades med 2-1 och Toby Davis gjorde båda målen. Nu när ynglingen har spelat några matcher är det bara att konstatera att UFC har gjort ett kap.

I herrtvåan är Mariehem  nytt kvallag efter att de fick stryk av Piteå på bortaplan. Det säger dock inte så mycket då det är tight värre i bottenskiktet och det är mycket kvar att spela om.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *