Roman om helgen

Ja, herregud. Jag hade egentligen tänkt skriva ett inlägg redan i går kväll men en NHL-premiär, en massa annat jobb och lite hederlig klassisk sömn kom mellan.

Till helgens övningar.

sm-guld009__468.jpg FOTO: PER A ADSTEN

Från ett champagnedränkt omklädningsrum hämtas följande bild. Umeå IK spelade hem sitt sjunde SM-guld i afton och det kan vi tacka Sunnanå för. Skrällen i Skellefteå bäddade för guldet och UIK var inte dummare än att de lagt champagnen på kylning. Vädret var verkligen det rövigaste vi haft i stan sedan Umeå Södra spelade premiär för en evighet sen i våras men resultatet var glimrande.

Kristianstad lyckades till slut, i 80:e minuten, få i väg ett avslut mot mål. I övrigt var det verkligen UIK-show. Fjärde raka guldet för UIK som nu lär få klara sig utan Marta. Det kommer såklart bli stentufft att ersätta henne men det behöver inte bli så förbannat illa. Kan UIK värva in Lisa de Vanna och någon världsklass-spelare till, formera om trupperna lite och få tillbaka Elaine i gott slag på mitten slåss de nog om SM-guld även nästa år.

ooo

På tal om damallsvenskan. Umeå Södra-avhoppen kommer tätt. Jörgen Åström i fredags, och nu lämnar även Ola Carlén sin tjänst som sportchef. Södra bygger om och bygger nytt.

ooo

mariehem__468.jpg FOTO: PER A ADSTEN

Nästa segerbild hämtar vi från Umeå Flygplats där nybakade division I-laget Mariehems SK landade vid 20.40-tiden i afton. Mariehem vann kvalavslutningen mot BP med 3-1 och nu väntar ettan nästa år för poplaget MSK som bara forsat igenom trean och tvåan. Operation övertalning antar jag redan har börjat. Av Therese Kapstad. Hon är MSK:s motsvarighet till Marta. Två mål och ett ass stod den före detta super-inhopparen för på Grimsta IP i går.

Återstår bara att se om Hanna Ljungberg redan nästa år gör allvar av sitt gamla ”löfte” att återförenas med Kapstad i MSK. Har kanske lite svårt att tro det, ettan är ju en halvdryg serie med resor och annat. Men snacka om hyfsat anfallspar de skulle få i så fall!

ooo

fotboll002__468.jpg FOTO: PER A ADSTEN

De här glada MSK-gamängerna fixade nytt kontrakt i tvåan i lördags. I första försökte hemmalaget med den svårbemästrade taktiken att spela helt utan både press på bollhållare och aggressivitet i straffområdet – och lyckades! Mycket tack vare ett oinspirerat Skellefteå FF (Simon Eriksson slog årets sämsta straff bland annat) men ändå.

Division II-förlorare blev nu IFK Holmsund som tydligen åkte på en Överkörning med det största Ö ni kan tänka er uppe i Luleå. Samtidigt fixade Umedalen nytt kontrakt genom att slå ett tamt Robertsfors.

Nu väntar då alltså kval för Holmsund mot Sollefteå GIF. De borde fixa det. Lite drygt bara att de lär sakna Kristoffer Ejebro, Lars Wikberg och Jesper Lott som alla planerat in resor över nästa helg. Men tydligen ska Holmsund kalla in både Erik Rahm och Stefan Dahlberg. Rätt vad det är står Magnus Staaf i startelvan också.

ooo

På tal om tvåan. Första gången jag såg Skellefteå FF:s 92-födda mittfältare Krister Andersson i lördags. Han visade klassiska ytteregenskaper a´la Ryan Giggs. Ge honom några år och kilon till och han kan vara riktigt jäkla bra.

ooo

ersboda_ff_-_fotboll__468.jpg FOTO: ERIC JOHANSSON

På tal om glada gamänger. Ersboda FF slog Morön City i division IV-kvalet på Röbäcks IP i lördags. Nu väntar fyran nästa år och tränaren Peter Wallgren tror på sin trupp.

– Vi hade sämst kommit i mitten av fyran i år, sa han till VF-sportens man på plats, Joachim Englund.

ooo

Division I-fotboll nu. Har Ersbodatåget gått? Kanske. Förlust i helgen och Henrik Sennström avstängd nu i nästa match mot bottenkollegan Sylvia. Det krävs seger där för att de ska klara av att säkra kontraktet. Vore förbannat synd om Ersboda åker ur ettan, både för deras egen och UFC:s skull. Jag tror UFC mår bra av den blåslampa som uppstickaren utgör.

ooo

Det spelades ju även junior-cup på Dragonfältet i helgen. Jag hann aldrig dit. Här är en ögonblicksbild från mötet mellan Umeå och Skellefteås 91:or tagen av VF:s hovfotograf i helgen Per A Adsten.

fotboll001__468.jpg

ooo

Petter Anderssons målsuccé i Groningen fortsätter. Andra målet i dag för Groningen som vann med 3-0 och toppar holländska ligan.

Här ser man nästan hur målet gick till. Lär nog komma bättre klipp.

http://www.youtube.com/watch?v=Svj6-bABR7k

ooo

Alles.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *