Lite blandat

Har några dagar ledigt den här veckan och har inte varit särskilt flitig och skriva på den här bloggen. Mean while har det hänt en del i fotbollsvärlden.

Ersbodatränaren Örjan Andersson gick ut och berättade om sina framtidsfunderingar i VF tidigare i veckan där han öppnade dörren för både ”så högt upp som möjligt” och Umeå FC. Att en tränare vill träna så högt upp som möjligt är ju inte remarkabelt i sig,  men att däremot gå ut mitt i brinnande nedflyttningsdramatik och dessutom öppna dörren för värsta konkurrenten UFC sänder kanske inte de mest motiverande signalerna till nuvarande truppen.

Dessutom är det ju minst sagt högst anmärkningsvärt att ESK-tränaren säger att UFC har pratat ”löst” med honom. Detta samtidigt som Janne Westerlund har ett optionsår kvar på sitt 2+1-årskontrakt. Det känns rätt mycket som att Umeå FC inte vill ha kvar Westerlund och vill ersätta honom med Andersson. Eller vad säger ni?

ooo

Robin Arestav utsedd till division II-Sveriges bästa forward, grattis! Dessutom ska visst killen nu även provträna med superettanlaget Jönköping Södra, förutom Hammarby då.

ooo

Såg att Ytterhogdal-brassarna inte var välkomna till Sverige på turisvisa längre för att lira fotboll. Förbundet vill inte att man ska kunna kringgå reglerna kring proffs-spel som man tycker att exempelvis Ytterhogdal (och Junsele) gjort. Det var slutet på den sagan antar jag.

ooo

Lite uttagna till F92-landslaget, Karolina Rosendahl, Sunnanå, Elin Landström, UIK, och Ellinor Andersson, Umeå Södra. EM-kval väntar 15-20 oktober.

ooo

Tre mål av Hanna Ljungberg i afton när UIK planenligt slog Valur från Krisland i Uefa Women´s Cup.

ooo

Mats Stenlund slutar ju i Skellefteå FF. Har inte följt med i Norr-pressen den här lediga veckan och är lite ouppdaterad men nog känns det som att IFK Luleås young-gun Per Jensen lär vara ett alternativ. Eller ska Samir Kanlic få en förfrågan? 

ooo

Nej, det var allt tror jag. På lördag ska jag se Sverige-Portugal på Råsunda. Sweet. Får återkomma med en rapport därifrån om arbetsmoral eller förnedring.

8 kommentarer

  1. Örjan Andersson borde ta över Ufc. han borde inte värva Robin Arestav för att han är för dålig fotbollsspelare. Per Jensen tror jag har skrivit på ett nytt avtal med IFK Luleå nyss.

  2. Svar till Umeå

    Jag förstår inte hur du tänker? UFC har inte ekonomin att värva världsstjärnor direkt! UFC ska vara glada om man lyckas att värva Arestav som blev utsedd till hela Sveriges bästa div.2 anfallare, som dessutom ska provspela med Hammarby och Jönköping.

  3. Som ett tillskott till håkaninhos inlägg, det är ju inte första gången VF ”råkar” felcitera någon. Förefaller vara en relativt oseriös tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *